Antena 1, 2, 3, Euforia si GSP TV trec pe emisie HD?

Data: 25/10/2013 | Autor: .

Antena-1-logo-nouDin 14 ianuarie 2014, televiziunile Antena 1, Antena 2, Antena 3, Euforia Lifestyle si GSP TV de pe satelitul Eutelsat 16 grade Est vor schimba norma de codare în Conax, iar transmisia se va face în DVB-S2/MPEG-4, anunta forumul rdi-board.com, citand un comunicat trimis operatorilor care retransmit canalele Intact.

Decizia vine sa anticipeze o masura anuntata de multa vreme – trecerea canalelor Intact pe format HD, la fel ca cele difuzate de Pro TV. De altfel, in prezent, mare parte din emisiunile de pe antenaplay.ro sunt produse in HD.

Nu este exclus ca, odata cu aceasta masura, Intact sa perceapa o taxa de transmitere, asa cum intentioneaza sa faca si Pro TV cu televiziunile sale.

Pe satelitul Eutelsat este transmis, in prezent, si DTH-ul românesc Freesat.

O serie de emisiuni ale Antena 1 sunt transmise deja in Power Vu, pe satelitul Eutelsat 16A, frecvența 11131.12 V, SR 14815, FEC 5/6, DVB-S QPSK, restul canalelor si emisiunilor fiind FTA ( la liber ).

De asemenea, Rdi Board anunță faptul că se desfășoară sondaje pentru ieșirea din must-carry a canalelor amintite ( principiu aplicabil doar la operatorii de cablu, nu și la satelit DTH ).

Mai multe detalii aflati de AICI.