Anunţul Agenţiei Spaţiale Europene privind colonizarea Lunii

Data: 5/01/2016 | Autor: .

ESA vrea sa colonizeze Luna

ESA vrea sa colonizeze Luna

200 de cercetători, ingineri şi experţi în diverse industrii, reuniţi sub egida Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) au ajuns la concluzia că o colonizare a Lunii va deveni posibilă în următorii 20 de ani.

Colonizarea Lunii ar urma să aibă loc până în 2030, oamenii urmând să locuiască pe satelitul natural al Pământului într-un complex de clădiri construite la imprimantele 3D.

ESA vrea sa colonizeze Luna 2Potrivit concluziilor International Symposium on Moon 2020-2030, ce a avut loc în Olanda, luna trecută, „strategia spaţială a ESA are drept obiectiv prioritar realizarea primelor colonii lunare pe Lună, un fel de escală către drumul spre Marte”, a declarat expertul NASA Laurini Kathy, citată de Space.com.

“Suntem pe drumul cel bun. Ne mobilizăm toate capacităţile pentru a permite Europei să trimită oameni care să exploreze Sistemul Solar”, a mai spus aceasta, potrivit ScienceAlert.com

NASA este foarte interesată de proiectul european, baza spaţială ESA urmând să reprezinte escala necesară către drumul spre Marte, planetă pe care americanii şi-au propus să o colonizeze.

Potrivit experţilor de la MIT, dacă baza lunară va deveni operaţională, astronauţii vor face o economie de 68% de combustibil, prin realimentarea de pe Lună.

Mai mult chiar, potrivit NexGen Space LLC, o companie de consultanţă care lucrează pentru NASA, dezvoltarea unei baze lunare va reduce costul călătoriilor spre Marte cu 10 miliarde de dolari pe an!

CUM VA FI COLONIZATĂ LUNA

Potrivit planurilor ESA, începând din 2020 vor fi trimişi pe Lună o serie de roboţi care vor începe construcţia facilităţilor bazei lunare.

ESA vrea sa colonizeze Luna 3Materialele de construcţii ar urma să fie realizate din solul lunar, amestecat cu o serie de compuşi, precum oxidul de magneziu. Mixtura respectivă va fi trecută printr-o uriaşă imprimantă 3D, la o cadenţă de 2 metri pe oră. Astfel că materialele necesare pentru construcţia unei clădiri ar urma să fie dezvoltate în maxim o săptămână.

După ce roboţii vor construi baza lunară, vor fi aduşi şi primii oameni care vor instala restul echipamentelor, pentru a face baza ESA funcţională.

ESA estimează că prima bază lunară va fi funcţională până în 2030.