Apar yalele inteligente. Cum sa intri in casa fara cheie, cu smartphone-ul

Data: 17/07/2013 | Autor: .

telefonV-ati gandit vreodata ca ati putea intra in locuinta fara cheie sau ca ati putea permite accesul unor persoane, la anumite ore tot fara cheie? Dintre toate obiectele din locuinta care pot fi imbunatatite prin adaugarea unei componente electronice, incuietoarea de la usa se pare ca este cea mai la indemana.

 Drept dovada exista companii la nivel mondial, care au dezvoltat incuietori “inteligente”, cum ar fi Kevo si Lockiton, ce pot fi controlate de iPhone. Interesul este cat se poate de mare in industrie avand in vedere ca o noua companie – August – se va lansa in curand, fondatorii sai fiind designer-ul Yves Behar si antreprenorul Jason Johnson. Produsul pe care il pregatesc este August Smart Lock.

La fel ca si produsele Kevo si Lockiton, August Smart Lock poate fi controlat folosind un smartphone. Este cat se poate de simplu. Prin Bluetooth telefonul se conecteaza cu incuietoarea usii si permite accesul fara a avea nevoie de cheie. Mai mult, usa se incuie automat dupa ce se inchide, afirma expertii Flanco

 

Acest produs va fi disponibil pe piata in partea a doua a anului la un pret de 200 USD. Cei doi dezvoltatori doresc un produs care sa fie usor de folosit dar in acelasi timp foarte sigur si cu un design cat mai placut. Astfel au creat un maner de aluminiu, rotund care va inlocui manerul actual pe interiorul usii si care nu implica schimbarea intregului sistem de inchidere. Acest maner va avea un sistem de lumini care atunci cand este incuiat va lumina rosu si cand este deschis va lumina verde. Instalarea acestui produs nu ar trebui sa dureze mai mult de 10 minute si va permite utilizarea in paralel a cheilor obisnuite.

 

August Smart Lock vine cu o aplicatie atat pentru mobil cat si pentru web si initial va fi disponibil pe iOS si Android. Vor putea avea acces in locuinta fara cheie toti membrii familiei, prietenii sau alte persoane, doar cu un simplu accept al unei invitatii trimise prin intermediul aplicatiei dedicate. Dispozitivul poate fi setat astfel incat usa sa se deschida intre anumite zile si ore, anumitor persoane. Aplicatia memoreaza toate intrarile si iesirile din locuinta utilizatorilor, lucru care este foarte util cand vine vorba de accesul unor persoane ca instalatori, femei de serviciu, bone etc.

 

Aplicatia August include si o functie “Carte de oaspeti” care permite atat gazdelor cat si musafirilor sa lase mesaje. Va puteti astfel intampina prietenii care vin in vizita cand sunteti inca la birou cu un mesaj calduros.

Prin acest sistem fondatorii August isi doresc sa ofere o modalitate de acces in locuinta care este mai ieftina decat sistemele biometrice (citirea irisului sau a amprentei digitale) si mai comoda decat cheia. Cati dintre noi nu si-au pierdut cheia sau nu au ramas pe langa usa? Cati dintre noi nu stam cu stres cand nu ne amintim daca am incuiat sau nu usa la plecare? Acest sistem ne ajuta sa scapam de teama hotilor si altor incidente neplacute.

 

De asemenea, potrivit studiilor facute de compania August aproximativ 40% din populatie poarta cel putin 5 chei iar 20% au cel putin o cheie pe care nu o mai folosesc. August Smart Lock ne va salva de manunchiul de chei care ne ingreuneaza buzunarele sau gentile

 

Totusi, dintre toate dotarile din locuinta, asupra incuietorilor de la usi avem tendinta sa detinem controlul pentru a ne simti in siguranta. Prin urmare, probabil ca va mai trece o perioada pana cand ne vom simti confortabil sa folosim telefonul mobil pe post de cheie de acces.