Vreti sa sariti peste reclamele de la televizor? Are Apple o solutie

Data: 17/07/2013 | Autor: .

appleO noua tehnologie va permite clientilor sistemului Apple TV sa sara peste publicitate in timp ce se uita la televizor.

Conducerea Apple a discutat cu cel putin doi operatori de retele TV si canale de cablu si cu unii dintre cei mai mari jucatori de pe piata televiziunii cu abonament din SUA, au afirmat surse apropiate situatiei, citate de Bloomberg, conform Mediafax.

Una dintre solutiile oferite de Apple difuzorilor de programe este despagubirea acestora, de catre companie, pentru venitul pierdut atunci cand utilizatorii sar peste reclame.

Compania vrea sa dezvolte sistemul Apple TV prin servicii care sa extinda baza de potentiali clienti. Sistemul a fost cumparat de 13 milioane de clienti.

Retelele de televiziune au rezistat anterior tentativelor mai multor operatori din SUA de a introduce tehnologii care permit utilizatorului sa sara peste reclame. Cel mai cunoscut caz este cel al Dish Network, furnizorul de servicii de televiziune prin satelit care a lansat anul trecut un sistem TV cu o astfel de functie. 21st Century Fox, Comcast si NBCUniversal au actionat compania in justitie si sustin ca astfel de tehnologii ar putea ruina difuzarea gratuita de televiziune.

Aproape trei sferturi dintre consumaori sustin ca principalul motiv pentru care utilizeaza un recorder video digital este posibilitatea de a sari peste reclame, potrivit unui sondaj publicat in luna martie de Motorola Mobility, divizie a Google.

Potrivit unui studiu al Leictman Research, 44% dintre gospodariile din SUA au un televizor conectat la internet printr-o consola de jocuri video, player blu-ray sau sisteme precum Apple TV. Procentul a crescut cu 6 puncte in ultimul an.