A aparut bateria minune! Ne vom incarca telefoanele de 20 de ori mai repede (VIDEO)

Data: 20/05/2014 | Autor: .

bateria minune

Compania japoneza Power Japan Plus a anuntat ca va incepe productia unui nou tip de acumulator, din carbon, care se incarca de 20 de ori mai repede decat bateriile pe litiu-ion.

Bateria dual-carbon, dezvoltata cu ajutorul cercetatorilor de la Kyushu University, ar urma sa fie folosita in aproape toate domeniile, de la telefoane la automobilele cu motoare electrice.

dual-carbon-fast-charging-battery-6 In cazul acestora din urma, expertii spun ca noua tehnologie va aduce o adevarata revolutie in materie, in conditiile in care marea problema a automobilelor electrice o reprezinta incarcarea greoaie a bateriilor.

Potrivit cercetatorilor, cu noua baterie, automobilul Nissan Leaf isi va incarca bateria de 24kWh in 12 minute in loc de 4 ore, iar Tesla Model S in numai 42 de minute, avand in vedere ca are nevoie de un acumulator mai mare, de 85 kWh.

Power Japan Plus afirma ca noua tehnologie este nu numai eficient ci si mai ieftina decat cea folosita in cazul bateriilor pe litiu-ion.

Carbonul este, de asemenea, un produs ce poate fi gasit  mult mai usor, la costuri infime.

dual-carbon-fast-charging-battery Noile baterii, complet reciclabile, ar urma sa aiba o durata de viata de 3000 de cicluri (incarcare-descarcare), de trei ori mai mare decat la bateriile din prezent.

Power Japan ar urma sa inceapa productia primelor 18650 baterii dual carbon in toamna.

Detalii despre bateriile revolutionare aflati din clipul video de mai jos.