Apple a cumpărat divizia de modemuri celulare Intel, pentru 1 miliard de dolari

Data: 26/07/2019 | Autor: .

Apple a cumpărat divizia de modemuri celulare Intel, pentru 1 miliard de dolariApple se pregătește pentru 5G, iar cel mai semnificativ pas, dincolo de dezvoltarea primelor telefoane compatibile, îl reprezintă achiziția diviziei de modemuri Intel, pentru 1 miliard de dolari, relatează GadgetReport.ro

Odată cu business-ul, Apple va prelua și cei 2200 de angajați, alături de brevete, echipamente și birouri.

Intel va continua să producă modemuri pentru PC-uri, mașini autonome, electrocasnice inteligente (internet of things) și alte gadgeturi, cu excepția telefoanelor mobile.
Altfel spus, Intel se va retrage din business-ul cu telefoane mobile unde principalul său rival era Qualcomm.

Apple ar urma să lanseze primele telefoane cu modemuri 5G anul viitor.

Apple pregătește patru noi smartphone-uri iPhone

 

Un raport de la JPMorgan arăta, recent, că Apple va încerca să-și intensifice vânzările iPhone-ului în 2020 prin lansarea a patru modele iPhone 11. Unul dintre analiștii instituției estimează că trei dintre noile telefoane iPhone 11 vor avea ecrane OLED și modemuri de 5G, iar cel puțin două dintre ele vor avea și camera ToF.

Apple lansează de obicei noile sale telefoane iPhone în septembrie, la timp pentru sezonul de sărbători. Știm deja că în toamnă vom vedea patru noi telefoane.

Analiza JPMorgan, citată de GSMArena, arată, astfel, că Apple se îndreaptă tot mai mult spre zona de middle budget, ceea ce înseamnă că în toamnă vom vedea, pe lângă cele trei flagship-uri, și un telefon cu dimensiunea iPhone 8, dar fără modemul de 5G și la un cost mai mic.

Despre celelalte trei telefoane iPhone 11, experții estimează că noile iPhone-uri vor avea display-uri OLED de 5,4 „, 6,1” și respective 6,7 „. Toate aceste upgrade-uri vor avea ca scop restabilirea creșterii vânzărilor, cu 195 de milioane de unități așteptate să fie livrate în 2020, în creștere față de cele 180 de milioane estimate în 2019.