Apple, forțată să ia o decizie în cazul funcției care încetinește iPhone-urile

Data: 25/01/2018 | Autor: .

Apple, forțată să ia o decizie în cazul funcției care încetinește iPhone-urile

După ce s-a trezit cu zeci de procese, Apple a anunțat oficial că le va permite utilizatorilor să oprească o funcţie controversată care încetineşte funcţionarea iPhone-urilor atunci când bateriile sunt uzate, relatează GadgetReport.ro. Opțiunea va fi lansată în următoarele luni, fără a fi indicat un termen clar.

Apple a recunoscut, în decembrie, că sistemul de operare instalat pe modelele iPhone 6, 6s şi SE, care pot avea probleme din cauza îmbătrânirii bateriilor, ar putea să încetinească performanţele dispozitivelor.

In urma dezvăluirilor, compania s-a ales cu mai multe procese deschise de clienți.

Directorul general Tim Cook a declarat săptămâna trecută că Apple va face o actualizare software care va permite utilizatorilor să oprească funcţia respectivă.

Apple a anunţat, ieri, că o versiune beta a sistemului de operare iOS 11.3 va adăuga noi funcţii care să arate starea de uzură a bateriei şi va face recomandări dacă aceasta va avea nevoie de service.

Utilizatorii vor mai putea vedea dacă funcţia de management al energiei, care previne închiderea neaşteptată a telefonului, este activată şi vor putea opta să o oprească, potrivit sursei citate.

Apple nu a precizat când va fi disponibilă actualizarea, ci doar că va veni după lansarea versiunii iOS 11.3, în această primăvară.