Apple a lansat noile modele iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max

Data: 11/09/2019 | Autor: .

Apple a lansat noile modele iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max

Apple a lansat aseară, în cadrul unui eveniment organizat la Steve Jobs Theater, sala de conferinţe a noului sediu al companiei, noile modele de telefoane iPhone 11, iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max. Cu preţuri începând de la 699 de dolari, iPhone 11, 11 Pro şi 11 Pro Max au în cea mai mare parte acelaşi design pe care Apple l-a folosit în ultimii doi ani şi reprezintă un upgrade minor la versiunile lansate anul trecut, relatează GadgetReport.ro

Toate cele trei noi iPhone-uri  sunt propulsate de noul chipset A13 Bionic. iPhone 11 are 4GB memorie RAM, în timp ce iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max au câte 6GB RAM. Echipat cu noi „acceleratoare” pentru algoritmi de machine learning, care pot realiza 1 trilion de operatiuni pe secunda, A13 foloseste o arhitectura cu sase nuclee, doua mari si patru mici, insa Apple promite un consum de energie foarte mic, in ciuda performantei crescute cu 20% pe CPU si 40% pe GPU fata de generatia precedenta.

iPhone 11

Image result for iphone 11 official

Realizat din sticlă şi aluminiu, iPhone 11 merge pe ideea de design concepută pentru iPhone XR.

Telefonul are un ecran Liquid Retina LCD de 6,1″ și un sistem cu două camere: o cameră principală, de 12MP f/1.8 şi o cameră ultra-wide f/2.4.

Camera frontală are 12MP, o îmbunătăţire considerabilă faţă de modelul anterior, a cărui cameră frontală avea 7MP.

În premieră, camera frontală poate acum să filmeze în 4K şi în slow-motion.

Cele două camere de pe spate vor susţine funcţionarea pe timp de noapte, la lumină scăzută, precum şi fotografiile cu unghi ultra larg.

iPhone 11 este, de altfel, primul iPhone care va folosi un mod nocturn, care se activeaza automat.

Apple a subliniat şi capacitatea iPhone 11 de a efectua selfie-uri cu mişcare lentă, această funcţie foto fiind promovată sub numele de „slofies.”

Noul sistem foto de pe iPhone 11 poate face zoom optic 2X.

iPhone 11 beneficiază și de un nou sistem de autentificare prin scanare facială FaceID. Acesta are un senzor care funcţionează într-un unghi mai larg, permiţând deblocarea telefonului şi din alte poziţii decât strict din faţa utilizatorului.

iPhone 11 are o baterie de 3.110 mAh (autonomie mai mare cu o oră decât iPhone XR) şi un preţ de bază mai scăzut, cel al iPhone XR pornind de la 749 de dolari.

iPhone 11  va fi disponibil în mai multe culori (negru, verde, galben, mov, roşu şi alb), iar preţul de pornire este de 699 de dolari.

iPhone 11 Pro şi iPhone 11 Pro Max

Image result for iphone 11 official

Modelele iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max au fost create pentru a înlocui modelele XS și XS Max, dar cu un aspect îmbunătăţit, cu spate din sticlă mată şi oţel inoxidabil pe partea laterală.

iPhone 11 Pro vine în patru culori – midnight green, space grey, silver și gold, și are un display îmbunătățit, OLED de 5,8 inch, dotat cu Super Retina XDR.  iPhone 11 Pro Max are un display similar, însă de 6,5 inch.

iPhone 11 Pro și 11 Pro Max vin cu îmbunătăţiri şi în ceea ce priveşte camera foto, urmând să aibă trei camere,  cu senzori de 12 megapixeli: 12 MP f/1.8 wide principala, 12 MP f/2.0 pentru zoom (ambele stabilizate optic) si 12 MP f/2.4 (unghi de 120 grade). Cele trei camere foto lucreaza in tandem, capturand acelasi cadru din trei perspective diferite simultan.

Toate cele trei camere sunt calibrate pentru a realiza imagini similare din punct de vedere al culorilor si expunerii. Apple include si un nou editor video avansat in aplicatia de camera a noilor iPhone 11 Pro si Pro Max.

Apple promite si o noua functie pentru camera numita Deep Fusion, care va fi disponibila in iOS 13. Aceasta foloseste AI si machine learning, care combina 9 fotografii diferite pentru realizarea unor fotografii extrem de detaliate. Patru cadre sunt trase inaintea declansarii si altele dupa, alaturi de un cadru cu expunere lunga.

iPhone 11 Pro are o baterie de 3.190 mAh (4 ore în plus la autonomie), în timp ce iPhone 11 Pro Max este propulsat de un acumulator de 3,500 mAh (autonomie mai mare cu 5 ore decât modelul de anul trecut). Ambele sunt livrate cu un incarcator rapid in cutie.

Prețul telefonului iPhone 11 Pro începe de la 999 de dolari, în timp ce iPhone 11 Pro Max va fi vândut, în funcție de variante, cu prețuri ce pornesc de la 1.099 de dolari.

Noile smartphone-uri Apple vor fi disponibile pentru precomenzi începând de vineri și vor ajunge în magazine pe 20 septembrie.

iPhone XR va ramane in oferta la 599 dolari, iar iPhone 8 ramane la 449 dolari