LG G8X. Cel mai ciudat telefon ,,pliabil’’ din 2019

Data: 6/09/2019 | Autor: .

LG G8X. Cum a lipit LG două telefoane între ele

Într-o lume în care Samsung și Huawei se întrec în a lansa telefoane cu ecrane pliabile, LG pare să fi rezolvat problema cu o soluție cel puțin inedită. A lansat la IFA 2019 Berlin, LG G8X, prototipul unui telefon pliabil format din…două ecrane lipite între ele cu o balama, relatează GadgetReport.ro

Din punct de vedere tehnic, LG G8X nu diferă foarte mult față de clasicul LG G8. Este puțin mai mare, însă specificațiile sunt similare.

Văzând, probabil, cât se chinuie cei de la Samsung și Huawei să lanseze telefoane cu ecrane plabile, LG a ales calea mai simplă. A pus două telefoane intr-o singură carcasă, cu o balama între ele și a rezolvat problema.

Dincolo de aspectul cel puțin bizar, LG G8X are un hardware foarte bun, un fel de versiune upgradată a lui G8 ThinQ – Snapdragon 855 CPU, 6GB de RAM, 128GB spațiu de stocare, o baterie de 4,000mAh, senzor de amprentă în ecran și o cameră selfie îmbunătățită.

LG a renunțat la ideea de a dota telefonul cu un time-of-flight sensor și cu mufă de căști. Pozitiv este faptul că LG G8X beneficiază de Quad DAC și rezistență la apă și praf IP68.

Telefonul nu are încă un preț oficial însă, cel mai probabil, va fi undeva între G8 și G8S, semnificativ mai ieftin decât OZN-urile Samsung Galaxy Fold sau Huawei Mate X, care costă peste 2000 de euro fiecare.