Samsung Galaxy Fold va putea fi precomandat începând de mâine

Data: 5/09/2019 | Autor: .

Samsung Galaxy Fold va putea fi precomandat începând de mâine

Sud-coreenii de la Samsung au anunțat oficial că primul telefon pliabil din lume, Galaxy Fold, va fi din nou disponibil pentru precomenzi începând cu 6 septembrie, în Coreea de Sud. Până la finele lunii, va putea fi cumpărat și din alte piețe, inclusiv din Europa și SUA, relatează GadgetReport.ro

Prevăzut să fie disponibil pe piață din luna mai, Samsung Galaxy Fold a fost amânat de sud-coreeni după ce testele făcute de bloggeri au relevat faptul că acesta are probleme semnificative.

Între timp, telefonul de 2000 de dolari al sud-coreenilor a fost în primul rând ,,sigilat’’ pentru ca praful și impuritățile să nu mai poată intra, pe la balamale, sub ecran. În al doilea rând, Samsung a găsit o soluție pentru ca ecranul protector să nu mai poată fi scos și, astfel, display-ul pliabil să nu mai sufere problemelele semnalate de jurnaliștii care au testat prima versiune a Galaxy Fold.

Telefonul va include acceași configurație hardware anunțată inițial.

Dincolo de cele două ecrane, cel exterior de 4.6-inch HD+ respectiv cel interior de 7.3-inch Dynamic AMOLED Infinity Flex Display, Galaxy Fold include un chipset AP 7nm 64-bit Octa-core Snapdragon 855 și 12 GB de memorie RAM, alături de un spațiu de stocare de 512 GB. Telefonul are un scaner de amprente aflat pe partea în care degetul arătător stă în mod obișnuit, astfel încât dispozitivul se deblochează cu ușurință.

Telefonul include două baterii, de 4380 mAh, cu încărcare rapidă și wireless. Sistemul dual de baterii a fost special conceput pentru a ține pasul cu multitudinea de activități pe care telefonul le suportă. Galaxy Fold este, de asemenea, capabil să se încarce pe el, dar și un al doilea dispozitiv, ambele simultan, prin Wireless PowerShare, conectat la un singur încărcător, astfel încât să îl puteți lăsa pe al doilea acasă.

Samsung afirmă că Galaxy Fold a fost gândit pentru entertainment. Datorită imaginilor imersive de pe ecranul dinamic AMOLED și a sunetului clar de pe difuzoarele stereo AKG, filmele și jocurile preferate, precum Asphalt 9, sunt redate în culori bogate, iar sunetul are o calitate excelentă.

Telefonul rulează Android 9 în standard dar urmează, bineînțeles, să treacă la noul sistem de operare Android 10.

La capitolul foto, Galaxy Fold propune trei camere pe spate (Ultra-Wide: 16MP, F2.2, Wide: 12MP (2PD), F1.5/F2.4, OIS, Tele: 12MP, F2.4, OIS) două în interior și una în lateral (10MP (2PD), F2.2, Wide: 10MP (2PD) F2.2 RGB depth: 8MP, F1.9).

Cei care vor cumpăra telefonul vor primi gratuit căștile Galaxy Buds, o husă specială din Kevlar și un an de garanție pentru orice probleme, inclusiv căzături, prin Samsung Care+. Samsung Galaxy Fold va fi oferit în versiunile de culoare Cosmos Black și Space Silver.

Samsung anunță că va fi disponibilă și o versiune 5G.