Huawei Mate 30/Mate 30 Pro, lansate pe 19 septembrie. Detalii despre noile flagshipuri

Data: 2/09/2019 | Autor: .

Huawei Mate 30/Mate 30 Pro, lansate pe 19 septembrie. Detalii despre noile flagshipuri

Chinezii de la Huawei au anunțat oficial că vor lansa noua generație de smartphone-uri Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro, pe 30 septembrie, în cadrul unui eveniment intitulat ,, Rethink Possibilities’’, ce va avea loc în Munchen, Germania, relatează GadgetReport.ro

După ce generația anterioară Mate 20/ Mate 20 Pro s-a bucurat de un real succes, jurnaliștii de la The Verge considerând modelul Pro drept telefonul cu cel mai bun raport preț-calitate din 2018, în acest an s-ar putea ca noul flagship să nu se mai bucure de astfel de laude.

Asta pentru că, potrivit unor surse, neconfirmate încă oficial, noua generație Huawei Mate 30/ Mate 30 Pro ar putea fi primele telefoane chinezești care nu vor mai folosi serviciile Google, adică sistemul de operare Android și aplicațiile precum Youtube.

Telefoanele ar urma să ruleze sistemul de operare HarmonyOS, un software construit de chinezi și care, din ce am văzut în prezentarea făcută anterior, arată și se mișcă foarte bine.

Nimic nu este însă sigur și, cel puțin pentru varianta europeană a telefoanelor, nu este exclus ca Mate 30 și Mate 30 Pro să vină cu Android 10, iar doar pentru SUA și alte țări să fie disponibilă varianta cu HarmonyOS.

Cert este că, în tentativa de a compensa problemele cu Google, chinezii au pus pe noua generație Huawei Mate 30 și Mate 30 Pro tot ce aveau mai bun în materie de tehnologie.

Huawei Mate 30 Pro, de exemplu, va oferi un nou ecran OLED Quad HD+, intitulat ,,waterfall’’ display, de 6,7 inchi și cu o rată de refresh de 90 Hz – curbat pe margini și cu senzor de amprentă, și cel mai spectaculos și puternic hardware pe care l-au dezvoltat vreodată – procesorul Kirin 990, 6-12 GB de RAM și o cameră circulară Leica cu patru senzori, care va oferi utilizatorilor posibilitatea de a realiza fotografii și materiale video la un nivel fără precedent, cu un zoom 50X.

Huawei Mate 30 Pro va avea o baterie de 4500 mAh care se va încărca extrem de rapid, la 55 W, în timp ce modelul standard va include un acumulator de 4200 mAh. Ambele se vor încărca wireless la 25W.

Cele două telefoane vor fi rezistente la apă și praf și ar urma să ajungă în magazine în luna octombrie.