Galaxy Note10+. Primul telefon care filmează și fotografiază la nivel pro

Galaxy Note10+. Primul telefon care filmează și fotografiază la nivel pro

Cu Galaxy Note10+, sud-coreenii de la Samsung au reușit o dublă performanță. Smartphone-ul nu este numai cel mai puternic telefon de pe piață, cu un hardware care rivalizează cu un laptop de ultimă generație, ci și cel mai bun gadget care îți permite să faci fotografii și să filmezi la standarde aproape profesionale, relatează GadgetReport.ro

Am testat zilele acestea Samsung Galaxy Note10+ în New York, în cadrul programului Orange Smartphone Tester, lansat de Orange, și am folosit telefonul pentru toate experiențele turistice. Am filmat în Times Square atât pe zi cât mai ales noaptea, pe High Line, în Chelsea Market, în toate locurile cunoscute din oraș și, dacă inițial n-am avut încredere în performanțele lui Note10+, ulterior a devenit gadgetul nostru preferat pentru instantaneele din vacanță. De ce? Pentru că oferă, de departe, cea mai bună experiență la acest capitol dintre toate telefoanele pe care le-am testat până acum.

Indiferent că a fost zi, soare puternic sau înourat, că a fost noapte și am filmat și fotografiat reclamele luminoase și ferestrele zgârie-norilor din New York, Galaxy Note10+ s-a descurcat aproape ireproșabil.

Telefonul a reușit, indiferent de provocările generate de luminozitate, să capteze imagini clare, cu un sharp plăcut și chiar cu efecte pe care, până acum, le puteam găsi doar pe camerele foto clasice, de la DSLR-uri la mirrorless-uri.

La capitolul video, cel pentru care acest telefon este ideal de folosit, dincolo de modul excelent în care interpretează lumina și contrastul, ne-a surprins stabilizarea optică excelentă. Am simțit, aproape tot timpul, că aveam în mână un gimbal cu care filmăm. Ne-au plăcut și efectele din live video și faptul că sunetul captat de acest telefon este unul foarte bun. Galaxy Note10+ este primul smartphone care izolează sunetul din față de zgomotul ambiental, altfel că îl poți folosi pentru a filma, fără probleme, la orice eveniment.

 

Iar pe partea de fotografie, Galaxy Note10+ se remarcă prin efectele excelente pe care le-am folosit intensiv.  Am ajuns, la un moment dat, să fotografiem doar cu efectele din Live foto, cu blur-ul asociat în spate sau cu background-ul alb-negru.

Ne-a plăcut, de asemenea, efectul de wide oferit de senzorul suplimentar, care oferă acestui telefon imagini de o adâncime foarte plăcută, demnă de un aparat foto profesional.

În concluzie, Galaxy Note10+ ne-a surprins într-un mod foarte plăcut, oferind un progres semnificativ față de generația GalaxyS10, cel puțin la capitolul foto&video. Cu cei 256 GB spațiu de stocare în standard, am folosit telefonul intensiv, iar dacă am fi avut și un card la noi, ne-am fi apropiat lejer de 1 TB de filmări și fotografii.

Și ne-a mai surprins plăcut un lucru. Faptul că telefonul a rezistat aproape toată ziua, indiferent de cât am filmat, și am tras 1-2 ore de filmare și sute de fotografii în fiecare zi. Samsung a reușit să optimizeze resursele acestui telefon în așa fel încât să nu consume foarte multă energie atunci când filmează sau fotografiază.

Am folosit Galaxy Note10+ timp de două săptămâni și este pentru prima dată când suntem convinși că merită cumpărat. Ecranul mare QHD, procesorul puternic și cei 12 GB de RAM, camerele excelente, autonomia optimă și încărcarea rapidă fac din acest telefon, probabil, cel mai bun smartphone din 2019, fără nicio exagerare. Ne-a depășit așteptările.