Apple recunoaște, indirect: iPhone-urile sunt prea scumpe

Data: 3/01/2019 | Autor: .

iphone iphone7-vs-iphone-x-gadgetreportApple și-a revizuit în mod drastic previziunile privind câștigurile din primul trimestru din 2019, estimând o scădere de până la 9 miliarde de dolari. Motivele sunt multiple însă, în principal, au legătură cu cererea în scădere semnificativă pentru telefoanele iPhone, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unei scrisori trimise investitorilor de CEO-ul Apple, Tim Cook, estimările negative sunt cauzate mai ales de scăderea cererii de telefoane iPhone în China și în alte țări în dezvoltare. ,,Upgrade-urile iPhone nu au fost atât de puternice pe cât le-am estimat’’, a scris Cook.

Potrivit acestuia, lansarea ceva mai rapidă pe piață a iPhone XS și XS Max în comparație cu cea a iPhone X, fluctuațiile monedei americane, problemele cu aprovizionarea cu materiale și, în general, scăderea economică din unele piețe au făcut ca numărul iPhone-urilor vândute să fie mai mic decât cel estimat, asta în condițiile în care divizia de telefoane reprezintă cea mai importantă afacere a Apple.

Printre explicațiile oferite de Cook se află și aceea că ,,oamenii au început să cumpere baterii noi pentru iPhone-urile pe care le dețin, în loc să cumpere telefoane noi’’.

Experții, citați de Mashable, pun scăderea cererii pentru iPhone-uri pe seama progresului tehnologic nesemnificativ făcut de Apple de la generația iPhone X la XS și XS Max și a prețurilor foarte mari ale produselor, comparativ cu concurența tot mai puternică din segmentul Android.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.