Galaxy Fold, primul telefon flexibil Samsung, va debuta pe piață la un preț surprinzător

Data: 3/01/2019 | Autor: .

Galaxy Fold, primul telefon flexibil Samsung, va debuta pe piață la un preț surprinzător

Samsung Galaxy Fold, primul telefon cu ecran flexibil construit de sud-coreenii de la Samsung, va ajunge pe piață la un preț pe măsura tehnologiei revoluționare, între 1500-2000 de euro, anunță BGR. Smartphone-ul va debuta oficial în primul trimestru al acestui an, cel mai probabil în luna martie, relatează GadgetReport.ro

Noul smartphone Galaxy Fold sau Galaxy X, cum era cunoscut până acum, a trecut deja de faza testelor, iar producția ar urma să înceapă în februarie. Telefonul, despre care se știu destul de puține lucruri la nivel oficial, va ajunge pe piață sub denumirea SM-F900F, mai întâi în piețele europene și apoi în restul lumii.

Samsung a înregistrat deja marca Galaxy Fold în Turcia și există semnale că brandul a fost înregistrat și în alte țări. Sud-coreenii ar fi ales să renunțe la denumirea de Galaxy X pentru a se diferenția față de generațiile Galaxy S10 și iPhone X.

Sud-coreenii și-au propus să producă, în prima fază, cel puțin 1 milion de telefoane, iar apoi să extindă producția în funcție de solicitări.

Potrivit surselor citate de Korea Times, telefonul va fi mult mai subțire decât cel prezentat în cadrul Conferinței Dezvoltatorilor Samsung, acolo unde detaliile de design au fost atent ascunse în lumina difuză care a însoțit prezentarea. Display-ul Infinity Flex folosește un mix de polimeri speciali care înlocuiesc sticla și care asigură flexibilitatea și durabilitatea ecranului.

Potrivit jurnaliștilor de la Korea Times, în modul de telefon, Galaxy Fold va avea un ecran „Infinity Flex” de 4,58 inchi și o rezoluție de 1960×840 Pixeli, iar în cel de tabletă, va include un display de 7,3 inchi, cu o rație de 4.2:3, cu 420 ppi și o rezoluție de 2152 x 1356 pixeli.

Samsung a anunțat că lucrează și la o nouă platformă software care va pune în valoare posibilitățile oferite de ecranele flexibile.

Samsung Galaxy Fold va beneficia, cel mai probabil, de noul procesor neural Exynos, ce va fi prezent şi pe Galaxy S10, alături de 6-8 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 256 GB. Telefonul ar urma să includă slot microSD şi să beneficieze de încărcare wireless.