Nori negri la Apple. Producția noilor iPhone-uri, redusă cu 10%

Data: 9/01/2019 | Autor: .

iphone 10-motive-pentru-care-iphone-7-p-1280x720

Apple a redus cu 10% producția noilor telefoane iPhone-uri iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR. Motivul ține de vânzările sub așteptări din ultimele luni, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unui oficial Apple, citat de Nikkei, în intervalul ianuarie-martie 2019, producția de iPhone-uri va scădea de la 48 milioane la 40-43 milioane de telefoane.

Nikkei afirmă că decizia vine pe fondul scăderii semnificative a cererii de telefoane iPhone din China. Luna trecută, un analist economic estima că măsurile de reducere a producției vor continua și că nu este exclus ca Apple să reducă cu 50% producția modelului iPhone XS Max.

GadgetReport.ro relata, săptămâna trecută, că Apple și-a revizuit în mod drastic previziunile privind câștigurile din primul trimestru din 2019, estimând o scădere de până la 9 miliarde de dolari.

Potrivit unei scrisori trimise investitorilor de CEO-ul Apple, Tim Cook, estimările negative sunt cauzate mai ales de scăderea cererii de telefoane iPhone în China și în alte țări în dezvoltare. ,,Upgrade-urile iPhone nu au fost atât de puternice pe cât le-am estimat’’, a scris Cook.

Potrivit acestuia, lansarea ceva mai rapidă pe piață a iPhone XS și XS Max în comparație cu cea a iPhone X, fluctuațiile monedei americane, problemele cu aprovizionarea cu materiale și, în general, scăderea economică din unele piețe au făcut ca numărul iPhone-urilor vândute să fie mai mic decât cel estimat, asta în condițiile în care divizia de telefoane reprezintă cea mai importantă afacere a Apple.

Printre explicațiile oferite de Cook se află și aceea că ,,oamenii au început să cumpere baterii noi pentru iPhone-urile pe care le dețin, în loc să cumpere telefoane noi’’.

Experții, citați de Mashable, pun scăderea cererii pentru iPhone-uri pe seama progresului tehnologic nesemnificativ făcut de Apple de la generația iPhone X la XS și XS Max și a prețurilor foarte mari ale produselor, comparativ cu concurența tot mai puternică din segmentul Android.

Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.