Nori negri la Apple. Producția noilor iPhone-uri, redusă cu 10%

Data: 9/01/2019 | Autor: .

Nori negri la Apple. Producția noilor iPhone-uri, redusă cu 10%

Apple a redus cu 10% producția noilor telefoane iPhone-uri iPhone XS, iPhone XS Max și iPhone XR. Motivul ține de vânzările sub așteptări din ultimele luni, relatează GadgetReport.ro

Potrivit unui oficial Apple, citat de Nikkei, în intervalul ianuarie-martie 2019, producția de iPhone-uri va scădea de la 48 milioane la 40-43 milioane de telefoane.

Nikkei afirmă că decizia vine pe fondul scăderii semnificative a cererii de telefoane iPhone din China. Luna trecută, un analist economic estima că măsurile de reducere a producției vor continua și că nu este exclus ca Apple să reducă cu 50% producția modelului iPhone XS Max.

GadgetReport.ro relata, săptămâna trecută, că Apple și-a revizuit în mod drastic previziunile privind câștigurile din primul trimestru din 2019, estimând o scădere de până la 9 miliarde de dolari.

Potrivit unei scrisori trimise investitorilor de CEO-ul Apple, Tim Cook, estimările negative sunt cauzate mai ales de scăderea cererii de telefoane iPhone în China și în alte țări în dezvoltare. ,,Upgrade-urile iPhone nu au fost atât de puternice pe cât le-am estimat’’, a scris Cook.

Potrivit acestuia, lansarea ceva mai rapidă pe piață a iPhone XS și XS Max în comparație cu cea a iPhone X, fluctuațiile monedei americane, problemele cu aprovizionarea cu materiale și, în general, scăderea economică din unele piețe au făcut ca numărul iPhone-urilor vândute să fie mai mic decât cel estimat, asta în condițiile în care divizia de telefoane reprezintă cea mai importantă afacere a Apple.

Printre explicațiile oferite de Cook se află și aceea că ,,oamenii au început să cumpere baterii noi pentru iPhone-urile pe care le dețin, în loc să cumpere telefoane noi’’.

Experții, citați de Mashable, pun scăderea cererii pentru iPhone-uri pe seama progresului tehnologic nesemnificativ făcut de Apple de la generația iPhone X la XS și XS Max și a prețurilor foarte mari ale produselor, comparativ cu concurența tot mai puternică din segmentul Android.