Apple refuză FBI! Un scandal fără precedent în SUA

Data: 18/02/2016 | Autor: .

apple refuza FBI gadgetreport.ro

Apple nu este de acord să ofere informaţii FBI-ului privind clienţii care deţin dispozitive iPhone. Într-un mesaj trimis clienţilor şi postat pe site-ul companiei, CEO-ul Tim Cook afirmă că Apple este protejată de legea referitoare la libera exprimare.

“Nu avem nici cea mai mică simpatie pentru terorişti. Dar acum, Guvernul american a cerut ceva ce noi nu avem și considerăm că este prea periculos să construim. Ne-au cerut să facem o ușă de rezervă pentru iPhone”, afirmă Tim Cook.

Declaraţia vine după ce FBI a cerut Apple, acum două săptămâni, să „slăbească” securitatea pe dispozitivelor iPhone, pentru a putea monitoriza ameninţările teroriste, în contextul masacrului de la San Bernardino.

Pe16 februarie, un judecător american a permis accesul FBI la conținutul criptat al iPhone-ului folosit de unul dintre atacatorii masacrului de la San Bernardino, soldat cu 14 morți, însă Apple a refuzat accesul.

Presa americană comentează că disputa este încă la început şi că nu este exclus să se ajungă la un proces care să rescrie legea referitoare la libera exprimare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.