Apple refuză FBI! Un scandal fără precedent în SUA

Data: 18/02/2016 | Autor: .

apple refuza FBI gadgetreport.ro

Apple nu este de acord să ofere informaţii FBI-ului privind clienţii care deţin dispozitive iPhone. Într-un mesaj trimis clienţilor şi postat pe site-ul companiei, CEO-ul Tim Cook afirmă că Apple este protejată de legea referitoare la libera exprimare.

“Nu avem nici cea mai mică simpatie pentru terorişti. Dar acum, Guvernul american a cerut ceva ce noi nu avem și considerăm că este prea periculos să construim. Ne-au cerut să facem o ușă de rezervă pentru iPhone”, afirmă Tim Cook.

Declaraţia vine după ce FBI a cerut Apple, acum două săptămâni, să „slăbească” securitatea pe dispozitivelor iPhone, pentru a putea monitoriza ameninţările teroriste, în contextul masacrului de la San Bernardino.

Pe16 februarie, un judecător american a permis accesul FBI la conținutul criptat al iPhone-ului folosit de unul dintre atacatorii masacrului de la San Bernardino, soldat cu 14 morți, însă Apple a refuzat accesul.

Presa americană comentează că disputa este încă la început şi că nu este exclus să se ajungă la un proces care să rescrie legea referitoare la libera exprimare.