Apple TV boicotează Netflix

Data: 28/10/2016 | Autor: .

Apple TV boicotează Netflix

Noua aplicaţie Apple TV, prezentată ieri de companie în cadrul evenimentului în care a fost lansată noua serie Apple MacBook Pro 2016, nu va include filmele şi serialele de pe Netflix şi Amazon Video. Decizia vine să confirme războiul declanşat de Apple giganţilor din piaţă, în tentativa de a-şi extinde afacerile pe acest segment, relatează GadgetReport.ro

Noua aplicaţie Apple TV, intitulată simplu „TV”, seamănă cu interfaţa de pe Netflix. Permite accesul utilizatorilor la o gamă largă de producţii, filme, seriale, documentare, muzică şi desene animate, pe care Apple le-a cumpărat de la HBO şi alţi parteneri. Nu şi de la Netflix şi Amazon Video!

Într-un mod similar Netflix-ului, aplicaţia va înregistra istoricul şi preferinţele utilizatorilor, astfel că le va oferi sugestii despre producţii video care s-ar putea să-i intereseze. O altă noutate o reprezintă integrarea SIRI, astfel că utilizatorii vor putea căuta filmele preferate prin comandă vocală.

Noua aplicaţie Apple TV va fi lansată până la finele anului.

Netflix a confirmat că nu va oferi servicii pentru noua platformă, în timp ce Amazon Video a evitat un răspuns oficial. Interesant, în context, este că Amazon a oprit vânzarea Apple TV, iar CEO-ul companiei a precizat că gadgetul va fi disponibil doar în condiţiile unei relaţii de afaceri (cu Apple) acceptabilă.

În prezent, Netflix este încă disponibil pe Apple TV însă, din momentul update-ului, cel mai probabil nu va mai fi accesibilă de pe consola multimedia Apple.