Doctor Strange, record de audienţă în cinematografe

Data: 31/10/2016 | Autor: .

Doctor Strange, record de audienţă în cinematografe

SF-ul de aventuri „Doctor Strange”, povestea unui super-erou învestit cu puteri magice, a adunat peste 86 de milioane de dolari în primul weekend de proiecţie, la nivel internaţional, înregistrând, astfel, cel mai bun debut în cinematografele IMAX în octombrie, afirmă Variety. Filmul va ajunge pe ecranele din România pe 3 noiembrie, relatează GadgetReport.ro

Doctor Strange a înregistrat încasări neaşteptat de bune în Marea Britanie, Franţa, Italia, Germania, Mexic, Coreea de Sud şi Hong Kong. Potrivit Disney, filmul a adunat cu 50% mai mulţi spectatori la debut faţă de Ant-Man, cu 37% peste Guardians of the Galaxy şi cu 23% mai mulţi decât Captain America: The Winter Soldier.

Filmul de aventuri science fiction reda fascinanta poveste a doctorului Stephen Strange, un maestru al artelor mistice, celebru printre iubitorii de benzi desenate încă din 1963.

doctor-strange-768x384

În regia lui Scott Derrickson şi avându-i în rolurile principale pe Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Mads Mikkelsen şi Tilda Swinton, „Doctor Strange” spune povestea neurochirurgului Stephen Strange, a cărui viaţă ia o turnură teribilă în urma unui accident de maşină care îi răpeşte capacitatea de a-şi folosi mâinile.

Doctor Strange încearcă diverse metode prin care să poată opera din nou, dar medicina – un domeniu atât de drag lui – îi apare pentru prima dată ca fiind foarte limitată. Astfel, legendarul personaj se vede forţat să caute ajutor în altă parte, iar speranţa, sub formă supranaturală, vine din lumea misterioasă a enclavei Kamar-Taj. Odată ce pătrunde în acest univers, descoperă cu uimire că nu e doar un centru de vindecare alternativă, ci un adevărat front de luptă împotriva unor forţe nevăzute care corodează realitatea noastră, cu scopul de a o distruge. Nu durează mult până când Doctor Strange se trezeşte cu puteri magice şi e forţat să facă o alegere: să se întoarcă la viaţa sa înstărită sau să lase totul în urmă şi să apere lumea, drept cel mai puternic vrăjitor din univers.

Filmul „Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi va avea avanpremiera pe 3 noiembrie 2016, fiind disponibil în format 3D, IMAX 3D şi 4DX 3D.