SF-ul de aventuri „Doctor Strange”, povestea unui super-erou învestit cu puteri magice

SF-ul de aventuri „Doctor Strange”, povestea unui super-erou, învestit cu puteri magice

Pe 3 noiembrie debutează în cinematografele din România noua producţie a studiourilor Marvel, „Doctor Strange”. Filmul de aventuri science fiction reda fascinanta poveste a doctorului Stephen Strange, un maestru al artelor mistice, celebru printre iubitorii de bandă desenată încă din 1963, relatează GadgetReport.ro

doctor-strange-posterÎn regia lui Scott Derrickson şi avându-i în rolurile principale pe Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Mads Mikkelsen şi Tilda Swinton, „Doctor Strange” spune povestea neurochirurgului Stephen Strange, a cărui viaţă ia o turnură teribilă în urma unui accident de maşină care îi răpeşte capacitatea de a-şi folosi mâinile.

Doctor Strange încearcă diverse metode prin care să poată opera din nou, dar medicina – un domeniu atât de drag lui – îi apare pentru prima dată ca fiind foarte limitată. Astfel, legendarul personaj se vede forţat să caute ajutor în altă parte, iar speranţa, sub formă supranaturală, vine din lumea misterioasă a enclavei Kamar-Taj. Odată ce pătrunde în acest univers, descoperă cu uimire că nu e doar un centru de vindecare alternativă, ci un adevărat front de luptă împotriva unor forţe nevăzute care corodează realitatea noastră, cu scopul de a o distruge. Nu durează mult până când Doctor Strange se trezeşte cu puteri magice şi e forţat să facă o alegere: să se întoarcă la viaţa sa înstărită sau să lase totul în urmă şi să apere lumea, drept cel mai puternic vrăjitor din univers.

„Pe de o parte sunt aceste poveşti pe care le putem numi ale străzii şi, pe de altă parte, în Universul Marvel sunt şi poveştile cosmice, precum «Thor», «Gardienii Galaxiei» şi «Răzbunătorii». Mai este, însă, şi o parte foarte importantă a acestui univers, lumea supranaturală, de care nu prea ne-am ocupat. Iar «Doctor Strange» este reprezentativ pentru această sferă”, afirmă producătorul Kevin Feige.

„Scott Derrickson a avut întotdeauna plăcerea asta de a se juca cu genurile, de a le răsturna. Uneori pur şi simplu se aruncă în universul pe care îl creează, alteori răsuceşte lumile posibile, iar asta este exact ceea ce ne place şi nouă, la studiourile Marvel, să facem,” declară producătorul filmului.
„Doctor Strange a fost mereu personajul meu preferat din benzile desenate. Şi nu mă refer aici doar la Universul Marvel, ci la toate benzile desenate. Mă simt legat de acest personaj mai ales pentru felul în care ia în serios ideea de misticism şi noţiunea că universul este un loc profund misterios. Eu însumi cred că suntem înconjuraţi de mult mai multe lucruri decât ceea ce vedem şi că nu totul poate fi măsurat şi cuantificat ştiinţific,” spune regizorul.

Dihotomia dintre ştiinţă şi magie pe care Doctor Strange trebuie să o rezolve face din el un personaj interesant din punct de vedere regizoral. „Stephen Strange, fiind un sceptic materialist şi o persoană foarte rezistentă la tot ce înseamnă misticism, e forţat acum să-şi deschidă mintea şi să admită posibilitatea că ar exista mai mult decât lumea pe care o cunoaşte el. Admir nespus călătoria de formare prin care trece personajul şi de-a lungul căreia perspectiva lui se lărgeşte,” subliniază Derrickson.

Filmul „Doctor Strange” este distribuit de Forum Film România şi va avea avanpremiera pe 3 noiembrie 2016, fiind disponibil în format 3D, IMAX 3D şi 4DX 3D.