Apple ar vrea să preia Shazam, serviciul de recunoaştere muzicală

Data: 11/12/2017 | Autor: .

Apple ar vrea să preia Shazam, serviciul de recunoaştere muzicalăDupă ce a cumpărat producătorul de căşti şi accesorii audio Beats în 2014, Apple ar intenţiona să preia în următoarele zile şi cunoscutul serviciu de recunoaştere muzicală Shazam. Potrivit surselor citate de GadgetReport.ro, afacerea este estimată la peste 500 de milioane de dolari.

Shazam este unul dintre cele mai populare servicii de profil. Cu ajutorul aplicaţiilor dedicate, utilizatorii pot identifica piesele audio, show-uri de televiziune şi alte fragmente audio prin captarea sunetului cu ajutorul aplicaţiei dedicate.

În prezent, Shazam are aplicaţii dedicate pentru iOS, macOS şi watchOS, iar de la versiunea iOS 8 a devenit parte integrantă a Siri şi Apple Music.

Potrivit surselor citate de TechCrunch, discuţiile dintre Apple şi Shazam se derulează de o bună perioadă de timp şi ar putea ajunge la un final în următoarele zile.

Sursele speculează că Shazam ar avea probleme financiare, valoarea de piaţă a companiei scâzând semnificativ de la nivelul record de 1,02 miliarde de dolari, din 2015.

„Afacerea s-ar putea realiza la o sumă în jur de 401 milioane de dolari”, estimează sursele citate de presa internaţională.