A fost inventată tehnologia care vede prin pereţi

Data: 8/02/2018 | Autor: .

A fost inventată tehnologia care vede prin pereţi

Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord au realizat o tehnologie inovatoare care le permite să vadă prin pereţi. Este vorba de un algoritm software special care interpretează undele de frecvenţă şi traduce informaţia în imagini tridimensionale, relatează GadgetReport.ro

Expertul Daniel Marks a declarat că ,,majoritatea tehnologiilor care pot vedea prin pereţi utilizează o serie de frecvenţe din cauza cărora sunt extrem de scumpe. De asemenea, nu au o rezoluţie foarte bună, aşadar, deşi ar putea observa un om în mişcare de partea cealaltă a zidului, nu ar putea observa şi o reţea de fire”.

Noua tehnologie vine să rezolve această problemă cu ajutorul unui algoritm software special care interpretează benzile de frecvenţe şi traduce informaţia în imagini tridimensionale.

”Am creat un algoritm care separă datele în două părţi, una care prezintă simetria circulară şi a doua cu trăsături complet diferite. Datele care nu deţin simetrie sunt cele importante. Am reuşit să identificăm, de exemplu, obiecte precum circuite electrice, fire şi prezoane”, susţine acesta.

Tehnologia este încă în faza de prototip. Experţii spun că în viitor, aceasta ar putea deveni realitate.