Inovaţia adusă de producătorii de telefoane în 2018

Data: 26/12/2017 | Autor: .

Inovaţia adusă de producătorii de telefoane în 2018

În 2017, cei mai importanţi producători de smartphone-uri au eliminat butoanele fizice de pe dispozitivele lor. Galaxy S8, Note 8 şi iPhone X sunt doar trei dintre telefoanele care folosesc software-ul pentru a controla aplicaţiile de pe display. 2018 va aduce încă o inovaţie, scannerul pentru amprente amplasat în ecran, relatează GadgetReport.ro

În timp ce flagship-ul Apple folosește un sistem de recunoaștere a feței pentru a debloca telefonul,
celelalte telefoane utilizează scanere pentru amprente pentru a debloca ecranul sau pentru a autentifica achizițiile.

Amprentele digitale sunt rapide și exacte, astfel că producătorii vor să meargă mai departe cu această tehnologie. Dacă în prezent se foloseşte un buton dedicat, în 2018, tehnologia va fi inclusă direct în eran.

Altfel spus, atunci când vom debloca telefonul sau vom face o plată, va trebui doar să apăsăm pe ecran, iar display-ul va recunoaşte amprenta.

Synaptics a confirmat, deja, că senzorul de identificare a amprentelor digitale Clear ID FS9500 va fi prezent pe smartphone-urile producătorului chinez Vivo, iar cei de la OnePlus au anunţat, la rândul lor, că noul telefon OnePlus 6 va include această tehnologie.

GadgetReport.ro relata, recent, că şi Samsung, HTC, LG şi Sony vor să implementeze această tehnologie, mai cu seamă că inovaţia va influenţa în sens pozitiv forma telefoanelor şi consumul de energie.