TOP 10 – cele mai bune programe software gratuite din 2017

Data: 10/01/2018 | Autor: .

TOP 10 – cele mai bune programe software gratuite din 20172017 a fost un an excelent pentru industria de software, astfel că am avut la dispoziție mai multe programe și aplicații ca oricând, atât pentru desktop-uri, laptop-uri, smart TV-uri, telefoane inteligente și tablete. Experții de la Starbyte.ro prezintă câteva dintre cele mai bune programe software gratuite din 2017. Toate sunt disponibile pe internet și beneficiază de update-uri care vă oferă, periodic, noi facilități, relatează GadgetReport.ro

 

Brave Browser

Browserul web este cel mai important program de pe orice calculator, așa că alegerea unui software de calitate este esențială pentru o experiență multimedia fără probleme. Sunt foarte multe browsere excelente pe piață, însă noi vă propunem două variante excelente. Dacă sunteți interesați să navigați pe internet fără nicio urmă, alegeți Brave, un browser care folosește o tehnologie avansată de securitate. Programul beneficiază, totodată, de o viteză excelentă de încărcare a paginilor de internet, astfel că, pe ansamblu experiența va fi una extrem de plăcută.

Chrome

Pentru cei care sunt interesați de integrare, de folosirea datelor salvate în contul Google, de addon-uri, cel mai bun browser este, fără îndoială, Chrome. Este foarte ușor de folosit, are o viteză bună și are cea mai mare bază de extensii pe care le puteți instala pentru a vă costumiza experiența de browsing.

LibreOffice

Dacă vreți să editați texte, să vizualizați prezentări în PowerPoint și calcule în Excel, LibreOffice este, fără îndoială, una dintre cele mai bune alternative la Microsoft Office. Suita este gratuită și beneficiază de update-uri periodice, programul fiind unul open source. Ca să vă faceți o idee, mulți dintre dezvoltatorii care au lucrat la OpenOffice sunt implicați acum în proiectul Libre. Din testele făcute de noi, spre deosebire de OpenOffice, la suita Libre nu am întâlnit nicio problemă de compatibilitate cu Microsoft Office. Puteți descărca Libre pentru Windows, Mac și Linux.

VLC Media Player

Dacă folosiți calculatorul pentru vizionat filme și seriale, descărcate de pe internet, unul dintre cele mai bune programe este VLC Media Player. Software-ul celor de la Videolan reușește să adune mare parte din codecurile necesare, astfel că nu veți avea, probabil niciodată, probleme de redare. Disponibil pentru Windows, Linux și Mac, VLC Media Player rulează rapid și are o multitudine de opțiuni, de la video la subtitrări.

HandBrake

Dacă aveți fișiere video de convertit, alegeți HandBrake. Un program gratuit care vă permite să modificați aproape toate formatele video din prezent, așa încât să le puteți viziona și folosi în proiectele voastre. HandBrake este disponibil pentru Windows, Mac și Ubuntu și beneficiază de update-uri periodice.

Audacity

Un alt program excelent pentru editare audio este Audacity. Acesta permite utilizatorilor să realizeze rapid fișiere audio la o calitate excelentă, cu ajutorul unei interfețe simple și cu multe opțiuni. Audacity include și o gamă largă de efecte și filtre care optimizează înregistrările audio. Disponibil pentru Windows, Linux și Mac, Audacity este complet gratuit.

LMMS

Dacă vreți să creați sau să editați muzică și pasaje audio, unul dintre cele mai bune programe gratuite este LMMS. Software-ul include mai multe instrumente și efecte. Vă permite inclusiv să mixați piese audio și să le refaceți după cum vă doriți. Aveți la dispoziție o gamă largă de tutoriale. LMMS este disponibil pentru Windows, Mac și Linux.

GIMP

Dacă aveți nevoie de un editor grafic, GIMP este cel mai bun program pe care îl puteți folosi gratuit. Chiar dacă nu are toate facilitățile oferite de Photoshop, reușește, cu brio, să acopere toate funcțiile uzuale. GIMP include multe filtre, controale de imagine și alte tooluri care ne permit să realizăm proiecte de calitate. Pentru începători există o secțiune specială, cu tutoriale dedicate. GIMP este disponibil pentru Windows, Mac și Linux.

DaVinci Resolve

DaVinci Resolve este, în opinia noastră, unul dintre cele mai bune programe de editare video disponibile gratuit. Software-ul include o multitudine de filtre și opțiuni, astfel că utilizatorii își pot organiza mediul de lucru în funcție de preferințe. Programul are și o secțiune excelentă de tutoriale, de unde puteți afla trucurile care vă vor ajuta să realizați producții video de calitate. DaVinci Resolve 14 este disponibil pentru Windows, Mac și Linux. Există și o versiune Studio, cu plată, însă pentru cei mai mulți utilizatori, cea gratuită este arhisuficientă.

Bitdefender

Am lăsat nu întâmplător, pentru final, Bitdefender, program românesc care este, din punctul nostru de vedere, cel mai bun antivirus gratuit de pe piață. Bitdefender Antivirus Free Edition înregistrează unele dintre cele mai bune calificative în teste independente, dovadă că reușește cu brio să protejeze împotriva virușilor și spyware-urilor. Printre facilități se află Phishing Protection, și Scanning and Removal. Bitdefender este disponibil pentru Windows și Mac și îl puteți instala și pe telefoanele și tabletele cu Android.