Atentie la site-urile cu Scareware! Cum ne protejam

Screenshot_2015-05-10-17-28-19Pe internet au aparut tot mai multe site-uri infestate cu Scareware, o categorie extrem de agresiva de malware. Programele, de tip phising, iti apar in prim-plan atunci cand deschizi o pagina de internet pe telefon sau tableta.

Noi am descoperit acest program inclusiv pe site-uri cunoscute, precum Prosport.ro, dovada imaginile din aceasta stire.

Astfel de programe te indeamna sa instalezi tot felul de update-uri, sa divulgi date personale, sa platesti o taxa sau sa trimiti un SMS la un numar cu suprataxa.

Printre cele mai cunoscute sunt cele care afirma ca “exista un update disponibil pentru telefon tau. Apasa aici ca sa descarci ultimul update” si “Telefonul tau este virusat. Trebuie sa instalezi un antivirus. Intra aici”.

Nu instalati niciunul dintre aceste programe si nu apasati pe linkurile care va apar in ecran.

Atunci cand descoperiti un astfel de site, cea mai sanatoasa metoda de protectie este sa il inchideti din tab si sa evitati sa mai intrati pe el, pana cand administratorul acestuia isi va lua masurile de protectie.
Iar daca vreti sa vedeti daca ati fost infestati, intrati in Play sau pe Apps si instalati versiunea gratuita BitDefender. Veti afla in numai cateva minute daca ati contactat respectivul Scareware.

Screenshot_2015-05-10-21-53-18