Audi E-Tron Sportback Concept. Imagini spectaculoase cu modelul SF

Data: 20/04/2017 | Autor: .

Audi E-Tron Sportback Concept. Imagini spectaculoase cu modelul SF

Audi a prezentat, cu ocazia Auto Shanghai Show, primele imagini cu spectaculosul model electric E-Tron Sportback Concept. Maşina ar urma să debuteze pe piaţă în 2019, relatează GadgetReport.ro

Audi E-Tron Sportback, un model care rivalizează la nivel de specificaţii cu Tesla Model X, va fi propulsat de un motor electric de 429 CP, care poate fi upgradat pânâ la 496 CP.

Modelul atinge viteza de 100 km/oră în 4,5 secunde, o performanţă remarcabilă, însă sub nivelul Tesla Model S, de 2,3 secunde.

Audi E-Tron Sportback propune însă o autonomie spectaculoasă, de 500 de kilometri, graţie bateriei de 95-kWh lithiu-ion, răcită cu lichid.

Audi E-Tron Sportback include tot felul de gadgeturi, de la camerele video în loc de oglinzi, la luminile adaptive, în diverse variante, şi propulsia inteligentă, care se adaptează automat în funcţie de condiţiile de drum.

La interior, modelul propune un display uriaş, touchscreen, care ia locul consolei centrale. Ecranul este capabil să ofere tot felul de aplicaţii, de la cele care redau performanţele maşinii şi condiţiile de drum, la cele care redau filme, seriale, jocuri şi alte programe de pe internet.

Modelul Sportback va fi inclus în noua gamă de automobile electrice E-Tron, pe care Audi o va lansa în următorii ani. Aceasta va include un SUV, un hatchback si un sedan.

La fel ca in anii ’80, cand a lansat conceptul Quattro, Audi vrea sa se impuna pe piata cu un concept unic si special.

“Numele ales este comparabil cu primul Audi quattro, model care era cunoscut, simplu, quattro. Pe termen lung, denumirea e-tron va avea rolul unui sub-brand electric”, a declarat Rupert Stadler, şeful Audi.

Audi a mai folosit denumirea E-Tron si pentru alte hibride, de la conceptul de SUV la primul R8 Electric, proiect anulat intre timp.

Pe termen lung, gama de maşini electrice va primi însă şi numele unor modele deja consacrate în rândul companiei, cum ar fi Audi A6 e-tron, Audi A7 e-tron sau Audi A8 e-tron. De altfel, este posibil ca prima limuzină electrică să poarte numele A8 e-tron.

Una dintre principalele caracterisitici comune ale maşinilor electrice dezvoltate de Audi va fi spaţiul interior, care capătă o importanţă tot mai accentuată în decizia de achiziţie a clienţilor. „În prezent ne confruntăm cu o cerere în creştere pentru astfel de concepte electrice, potrivite pentru autonomii de 350-450 km. Subiectul spaţiului este important. Vom vedea maşini electrice compacte cu un design interior mult îmbunătăţit. Clienţii vor să intre uşor în maşină, să aibă o poziţie confortabilă pe scaun şi să se simtă în siguranţă”, a mai spus Stadler.