Aurus Senat. Cum arată mașina lui Putin, de un milion de lire sterline

Data: 31/03/2022 | Autor: .

Dictatorul de la Moscova, Vladimir Putin, are la dispoziție o mașină cu adevărat ieșită din comun. Considerată ,,Kremlinul pe patru roți’’, mașina Aurus Senat, dezvoltată special pentru Putin sub numele de cod „Proiectul Korteș”, are 6,63 metri lungime, doi metri lățime și 1,70 metri înălțime.

Mașina lui Putin este echipată cu un motor Porsche V8 de 4,4 litri, are 600 CP și atinge o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră. Mașina este blindată și cântărește 6,5 tone.

Mașina care îl transportă pe Putin nu doar că valorează un milion de lire sterline, dar este și foarte sigură. Aceasta îi poate salva viața în cazul mai multor incidente, printre care se numără și atacurile cu gaz.

Automobilul e blindat, rezistă la atacuri cu bombe, rezistă chiar dacă te scufunzi.

Mașina blindată, de 1 milion de lire sterline, este construită în stil Bond. Vede pe timp de noapte, are un sistem de compresie al aerului, te protejează împotriva atacurilor cu gaz și mai are și o ieșire de urgență prin portbagaj. Mașina recunoaște semnele de circulație și își limitează viteza.

Atunci când se confruntă cu un impact, Aurus poate muta automat scaunele pasagerilor într-o poziție sigură, strânge centurile de siguranță și închide toate ușile și ferestrele.

Aurusul lui Putin a fost construit la institutul de stat pentru automobile NAMI din Moscova și a fost realizat din piese produse în Rusia. Anterior, Putin a condus un Mercedes-Benz S600 Guard Pullman, la fel ca și predecesorul său, Dmitri Medvedev.

Primul președinte al Rusiei, Boris Elțîn, a folosit un Mercedes-Benz S500. În perioada sovietică, secretari generali precum Nikita Hrușciov, Leonid Brejnev și Mihail Gorbaciov au mers cu limuzine de gabarit mare.

Prețuri să tot cumperi: 246.000 de euro

Pentru piața internă, berlina Aurus Senat este oferită, în funcție de opțiunile selectate, la o sumă cuprinsă între 18 și 22 de milioane de ruble (201.000 – 246.000 de euro).

Gama Aurus, dezvoltată de Institutul Național pentru Studiul Automobilelor și Motoarelor NAMI ca parte a proiectului Kortej, include și un monovolum, o limuzină pe platformă extinsă și un 4×4, în timp ce o motocicletă prototip a fost dezvăluită.

„După cum știți, conduc astfel de mașini și am fost la volan de mai multe ori. Este într-adevăr un automobil demn și calitativ, care corespunde tuturor standardelor mondiale” , a declarat Vladimir Poutin, lăudând berlina Aurus.