Big Brother Google nu se dezminte. Ne va asculta telefoanele

Data: 25/03/2012 | Autor: .

Google a brevetat o inovatie care ii va permite sa analizeze continutul si zgomotul ambiental din convorbirile telefonice pentru a furniza publicitate contextuala. Cu alte cuvinte, daca va auzi sunetele specifice ploii, Google va afisa pe telefon o reclama la umbrele, relateaza nextwebcom.

Informatiile sunt prezentate in brevetul aprobat de Oficiul American pentru Inventii si Marci. Documentul il puteti citi aici.

Aplicatia Google va permite inclusiv monitorizarea inregistrarilor foto/video. Altfel spus, daca veti face o fotografie la munte, in zapada, veti primi pe ecran reclame publicitare pentru serviciile din statiunile turistice si echipamente de ski etc.

Bineinteles, faptul ca a brevetat o astfel de inventie nu inseamna ca Google o va pune in practica in aceasta forma. Cu siguranta, insa, va gasi o portita prin care va incerca sa impuna publicitatea asociata.

GadgetReport.ro scria, recent, ca nu este exclus ca viitoarele versiuni de Android sa fie disponibile in doua variante – una contra-cost, fara publicitate, si o alta gratuita care va impune ecrane publicitare pentru aproape toate aplicatiile.

Urmariti mai jos un reportaj pe aceasta tema prezentat la televiziunea americana.


New Google Phone Service Whispers Targeted Ads Directly Into Users’ Ears