biNu: Cum sa-ti transformi vechiul telefon in smartphone

Data: 27/08/2012 | Autor: .

Chiar daca smartphone-urile au invadat lumea in ultimii ani, telefoanele mobile clasice sunt inca prezente in buzunarele majoritatii utilizatorilor. Cei de la biNu au pus ochii pe aceasta nisa si au creat o serie de aplicatii Java care transforma orice „dumbphone” intr-un veritabil telefon inteligent.

Practic, biNu este o platforma software mobila prin care telefoanele vechi cu conectivitate 2G pot accesa servicii precum Twitter, Facebook, Wikipedia, mesagerie instant sau stiri.

Aplicatia functioneaza pe orice device ce poate rula Java, dar si pe telefoanele Android sau BlckBerry. Potrivit dezvoltatorilor, aproape orice telefon fabricat dupa 2002 va putea rula biNu.

biNu are un mod foarte simplu de functionare: Practic, in loc sa descarce site-uri complete, aplicatia descompune fiecare litera de pe ecran intr-o mini-imagine, care este trimisa catre telefon impreuna cu instructiunile privind locul in care va fi plasata. Din acest motiv, biNu suporta practic orice limba si orice fel de caractere speciale.

Potrivit dezvoltatorilor, biNu este de 10 ori mai rapid decat o conexiune 2G de pe un telefon clasic, si consuma de 10 ori mai putine date.

In viitorul biNu pare sa creada chiar Eric Schmidt, executive chairman al Google, care a finantat compania cu 2 milioane de dolari in urma cu cateva saptamani.

Mai multe amanunte si isntructiuni de instalare puteti afla de pe site-ul oficial biNu. O demonstratie video a felului in care functioneaza aplicatia, in clipul de mai jos: