“Black Panther”, record istoric în cinematografe. Încasări de 1 mld.de dolari

Data: 12/03/2018 | Autor: .

“Black Panther”, record istoric în cinematografe. Încasări de 1 mld.de dolari

Filmul “Black Panther” a depășit pragul de încasări de un miliard de dolari în cinematografele din întreaga lume. “Black Panther”este prima adaptare a studiourilor Marvel pentru marile ecrane cu un supererou de culoare, relatează GadgetReport.ro

Potrivit portalului IMDB, de-a lungul timpului, doar 32 de filme au reușit încasări de peste un miliard de dolari, între care “Star Wars: Episode I – The Phantom Menace” (1999), “The Dark Knight” (2008), “Alice in Wonderland” (2010), “Skyfall” (2012), “The Hobbit: An Unexpected Journey” (2012), “Frozen” (2013), “Zootopia” (2016) și “Beauty and the Beast” (2017).

“Black Panther” este a 5-a producție Marvel cu super-eroi care reușește această performanță.

T’Challa, primul supererou mainstream de culoare, zis şi Black Panther, conduce o ţară fictivă din Africa, Wakanda. Scenariul filmului este semnat de Joe Robert Cole şi Ryan Coogler.

Chadwick Boseman, actorul din rolul principal, a apărut pentru prima dată în rolul Black Panther în filmul “Captain American: Civil War” (2016). Din distribuţie mai fac parte Michael B. Jordan, Lupita Nyong’o (premiată cu Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol secundar în „12 ani de sclavie“), Martin Freeman, Angela Bassett şi Forest Whitaker.