Boala ascunsă dată de mouse-ul de calculator. Care sunt simptomele

Data: 21/09/2017 | Autor: .

sindromul de tunel carpian

Simţi, câteodată, că îţi amorţeşte mâna pe mouse, că ţi se încleştează degetele? Este posibil să ai simptomele sindromului de tunel carpian, o afecţiune care are legătură cu folosirea mouse-ului de la calculator şi care poate determina un handicap permanent dacă nu este descoperită şi tratată la timp. Cum să foloseşti corect un mouse află din clipul video de mai jos.

De cele mai multe ori, sindromul de tunel carpian creează senzaţia de arsură, dureri musculare şi articulare la nivelul tuturor degetelor şi neplăceri în efectuarea unor sarcini uşoare, precum legatul pantofilor.

Este vorba despre inflamarea tendoanelor mâinii, care se manifesta prin dureri ale degetelor si incheieturii.

„Degetele nu mai pot fi mişcate corect şi apar dureri la nivelul antebraţului”, afirma expertul Vivienne Fliescher.

Dincolo de sindromul de tunel carpian, o alta boală care are legatura cu folosirea mouse-ului este sindromul Raynaud.

Medicii spun ca boala se manifesta prin schimbarea culorii degetelor la fluctuatiile de temperatura.

Într-o prima etapa, degetele se albesc si se racesc, apoi capilarele se ingusteaza, oxigenul scade la nivelul partii slab irigate si asa aparea amorteala.

Vivienne Fliescher spune ca, pentru a preveni aceste boli, trebuie sa apuci mouse-ul cu mana cat mai intinsa, iar mouse-ul trebuie sa aiba o pozitie corecta, sa fie asezat in fata umarului, aproape de corp.

Expertul vine si cu cateva metode de relaxare a bratului. Muschii mainii trebuie antrenati prin miscarea degetelor, a incheieturii si, daca e nevoie, chiar prin aplicarea unui bandaj care sa protejeaze partea vatamata de solicitarile fizice.

Pentru detensionarea muschilor, este bine ca, la fiecare 30 de minute, sa facem o mica pauza.

Cum se foloseste corect un mouse vedeti in clipul video de mai jos.