Bugatti Divo. Deși costă 6 milioane de dolari, hipercar-ul este deja sold-out

Data: 23/04/2020 | Autor: .

După doi ani de dezvoltare, Bugatti Divo se pregătește să ajungă la primii clienți. Bolidul, care costă numai puțin de 6 milioane de dolari, va fi produs într-o serie limitată de 40 de exemplare care, bineînțeles, au fost deja rezervate.

Interesant este că un primul model Bugatti Divo, numit astfel după pilotul francez de curse francez Albert Divo, a fost vândut încă din faza de schițe, înainte de prezentarea conceptului. Clientul nerăbdător ar fi fost, potrivit unor surse, Cristiano Ronaldo.

La fel de interesant este că cei 40 de clienți au deja un model Chiron în garaje, afirmă compania.

Potrivit Bugatti, principala diferență față de Chiron, dincolo de look-ul spectaculos, o prezintă agilitatea în curbe, noul model fiind construit pe o platformă mai ușoară decât Chiron, cu un coeficient aerodinamic mai bun.

Mașina are un motor W16 de 8.0 litri cu patru turbocompresoare, care produce 1.500 CP. Viteză maximă este limitată la 380 km / h.

În timpul celor peste 3000 de kilometri de teste, Bugatti Divo a reușit un traseu cu 8 secunde mai rapid decât Chiron, grație greutății mai reduse și reconfigurării unor elemente pentru a o ține mai aproape de sol.

Bugatti Divo are un interior în două tonuri cu tapiţerie Divo Gray Alcantara şi accente contrastante Divo Racing Blue.

De asemenea, şoferii vor găsi la interior cotiere mai mari, precum şi un volan cu padele mai mari.

Primele mașini vor ajunge la clienți în această vară.