Unboxing Microsoft Surface Pro 7. Tabletă și laptop în același timp, cu Windows 10

Microsoft Surface Pro 7

Dacă vrei un laptop de ultimă generație, cu touchscreen și Windows 10, Microsoft Surface Pro 7 poate fi o bună soluție. Ai în același timp o tabletă cu procesor Intel de generația a X-a, pe 10 nm, un laptop performant (grație tastaturii excelente) și un stylus care te va ajuta să desenezi și să iei notițe la un nivel profesional.

Microsoft Surface Pro 7 sau Microsoft Surface Pro X? Am avut de ales între cele două produse și, până la urmă,  am ales Pro 7 pentru faptul că are un procesor Intel performant, spre deosebire de Pro X, care vine cu un AMD interesant dar mai puțin puternic.

Surface Pro X este, cu siguranță mai sexy, cu marginile ecranului mai subțiri și un nou stylus, care nu necesită baterie, cu conectivitatea 4G și posibilitatea de a-i schimba SSD-ul. În materie de performanță, procesorul Intel de pe Surface Pro 7 este net superior, mai ales în aplicații precum Photoshop, Adobe After Effects și Camtasia, acolo unde viteza de procesare este esențială.

Surface Pro X suferă inclusiv la capitolul browsing, având nevoie, de exemplu, să îi descarci programe speciale pentru AMD, precum Google Canary.

Probabil a doua generație a Surface Pro X va fi cu siguranță mai bună și va deveni un concurent serios pentru Surface Pro 7, o tabletă folosită de cei care lucrează, de exemplu, în design, și care vor o alternativă la iPad.

 

Microsoft Surface Pro 7, un gadget all inclusive

Configurația aleasă de noi a fost cea cu Intel Core i5 1035G4 (Ice Lake) și 8 GB DDRAM 4, alături de 128 GB spațiu de stocare, o configurație absolut suficientă pentru un user obișnuit. Mai aveam la dispoziție o variantă cu i7 și 256/512 GB spațiu de stocare, însă prețul era aproape dublu.

Am cumpărat tableta, tastatura și stylus-ul dedicat de pe Amazon Germania. A ajuns la noi în numai 4 zile, la un preț foarte bun, de numai 1004 euro, echivalentul a aprox. 4850 de lei (tranzacție făcută prin Revolut, la cursul excelent furnizat de aceștia).

Pachetul a ajuns prin UPS, iar pe tot parcursul livrării am putut urmări unde se află și când ajunge la noi.

Am ales să o cumpărăm de pe Amazon pentru că, în România, prețul pachetului este de aprox. 6500 de lei, plus că nu o găsești decât foarte rar în ofertele magazinelor românești.

De ce am ales Microsoft Surface Pro 7?

Pentru că aveam nevoie de un gadget all inclusive, pe care să îl folosim, în primul rând, pentru editare foto (Photoshop), cu ajutorul stylus-ului.

Am vrut și o un nou gadget de entertainment – tableta de 12.3 inch este excelentă pentru văzut filme & gaming la un nivel mediu, având o rezoluție PixelSense de 2736 x 1824 pixeli și se aude foarte bine grație difuzoarelor stereo ( 1.6 watt cu Dolby Audio Premium).

În plus, aveam nevoie de un laptop ușor de folosit în orice situații, iar Surface Pro 7 oferă această soluție, grație tastaturii excelente, și care este iluminată.

Ce ne-a atras, dincolo de hardware și versatilitate, este autonomia foarte bună, de peste 10 ore, și faptul că se încarcă rapid, grație chargerului pe 65 W.

La capitolul periferice, tableta include, în premieră, un port USB Type C și conectivitate Wi-Fi 6, 802.11 ax, fapt care îi permite, cu ajutorul unui router compatibil, să livreze maximum de viteză pe internet (în tutorial veți vedea că am atins 1,8 GB/s)

Detalii despre WI-FI 6 și ce avantaje aduc routerele pe AX, aflați din materialul de mai jos.

Vrei un router de calitate? ASUS RT-AX88U, un gadget Dual Band AX, pentru acasă sau birou

Bineînțeles, Microsoft Surface Pro 7 vine cu Windows 10 licențiat, cu Windows Hello, care se instalează foarte ușor, așa cum veți descoperi în unboxing-ul de pe GadgetReport TV.

Iar dacă vă interesează să stați pe video chat pe Zoom sau pe altă platformă, Microsoft Surface Pro 7 are două camere, una frontală, de 5 MP și o alta pe spate de 8 MP, care oferă o imagine clară și un sunet foarte bun.

În esență, Microsoft Surface Pro 7 reprezintă o soluție pentru cei care vor un gadget all inclusive foarte performant, cu un raport preț-calitate absolut ok.

Pe emag am descoperit o versiune super puternică, cu 16 GB de RAM și 512 GB spațiu de stocare la un preț destul de bun. Nu la fel ca pe Amazon însă, să nu uităm, că dacă cumpărați din România, aveți garanția asigurată, iar dacă se strică ceva la gadgetul vostru, puteți lua legătura foarte ușor cu comerciantul respectiv.

Detalii despre oferta eMAG aflați de pe acest LINK.

Samsung Galaxy Note10+, laptop HP Spectre 360, căști Bluetooth Jabra. Combinația ideală pentru business