Review setup de office & gaming de la Razer. Mouse, tastatură, mousepad și căști excelente

Review setup de office & gaming de la Razer. Mouse, tastatură, mousepad și căști excelente

Dacă te-ai săturat de clasicele tastaturi, mouși, căști și mousepad-uri pe care le găsești în magazine și vrei o schimbare, un nou setup de ultimă generație, care arată bine și funcționează ireproșabil, poate fi asigurat de gadgeturile de la Razer. Am testat, în această perioadă, un mouse, o tastatură, un mousepad și o pereche de căști care, din punctul nostru de vedere, îți pot aduce un plus de eficiență, un refresh vizual și tehnologic.

Lucrăm deja de mai mult de o lună de acasă și, mai mult ca oricând, gadgeturile sunt prezente în viața noastră, fie că lucrăm online sau poate căutăm doar să ne distrăm.

Dacă aveți un desktop, un PC clasic, și vreți să îi faceți un upgrade, tastatura și mouse-ul sunt două gadgeturi importante. Cu cât sunt mai bune, cu atât și experiența de utilizare este mai optimă.

 

Razer Basilisk V2

Un mouse excelent, care poate face mai multe lucruri decât altele de pe piață, este Razer Basilisk V2.

Gadgetul are, în primul rând, un design ergonomic, cu un spațiu excelent pentru degetul mare. Un alt avantaj îl reprezintă cele 11 butoane programabile. O poți face cu Razer  Hypershift – o functie avansată din Razer Synapse 3 care dubleaza eficient intrarile mouse-ului. La apasarea unei taste, poti comuta un profil de buton secundar.

Mouse-ul cu fir este unul ideal pentru jocuri, având un timp de răspuns de numai 0,2 milisecunde, dar și pentru utilizarea obișnuită a PC-ului. L-am folosit intensiv în ultimele două săptămâni și, prin programarea butoanelor cu funcții precum copy-paste, poate reprezenta un tool excelent.

Pentru jocuri, ai un arsenal mai mare de comenzi la indemana prin cartografierea macro-urilor si functiilor secundare preferate cu Razer Synapse 3.

Ne-a plăcut faptul că Razer Basilisk V2 are un buton special pe partea inferioara care iti permite sa reglezi rezistenta rotii sale de scroll pentru a fi la fel de neteda sau la fel de tactila pe cat doresti. Cu acest nivel de personalizare, vei putea efectua mai precis sarituri rapide, schimburi de arme si alte actiuni care presupun scroll.

Funcția este excelentă și pentru scroll-ul clasic, când navighezi pe internet, pentru că îți permite, în funcție de preferință, să reglezi viteza de scroll a paginilor web.

Un alt avantaj important al acestui mouse este că are butoane bine reglate, astfel că nu te vrei trezi că apeși dublu click din greșeală,sau că apeși butoanele în jocuri fără să vrei.

Dacă te interesează mouse-ul, îl poți cumpăra de pe acest LINK la 390 lei, preț redus de la 450 de lei.

Razer Huntsman Elite

Mouse-ul Razer Basilisk V2 se potrivește foarte bine cu o tastatură pe măsură. Razer Huntsman Elite este, în esență, o tastatură de gaming, excelentă pentru jocurile de PC, însă poate fi folosită foarte bine și pe post de tastatură pentru browsing de internet, pentru office și social media.

Tastatura are un cadrul metalic solid și greu, din aluminiu, fapt care face ca aceasta să stea bine pe birou. Tastele sunt proeminente, ca la o mașină de scris. Atunci când le folosești pentru prima oară, este posibil să îți pară ciudate, greoaie și destul de zgomotoase.

Însă te vei obișnui destul de rapid și vei aprecia, cu siguranță, modul exact și rapid în care se apasă.

Trecând peste zgomotul destul de mare făcut de taste, vei aprecia, cu siguranță, cadranul digital multifunctional cu trei taste media tactile care oferă acces instantaneu la totul, de la luminozitate la volum in cateva secunde. Tastele sunt programabile si personalizabile prin aplicația Synapse 3 – astfel incat sa puteti seta configuratiile preferate.

Poți să setezi până 10 taste simultane cu anti-ghosting. Mai mult, cu apăsarea unui singur buton puteți debloca un set secundar de functii in partea de sus a butonului de control existent.

Tastatura, ca și mouse-ul, au un look special, dat de iluminarea multicoloră, tipică pentru Razer. Din aplicația gratuită de PC, puteți să personalizati efectele de iluminare în orice mod doriti cu numai puțin de 38 de zone de personalizare.

Un alt mare atuu al acestei tastaturi îl reprezintă suportul magnetic pentru încheieturile mâinii care se fixează în fata tastaturii, printr-o conexiune magnetică. Fabricat din piele, suportul îți permite să lucrezi sau să te joci o perioadă lungă de timp fără să te doară mâinile. Și acest accesoriu, odată conectat la tastatură, permite iluminarea specială LED.

Pe ansamblu, tastatura răspunde ireproșabil la orice comenzi. Singurul inconvenient îl reprezintă zgomotul făcut de tastatură.

Dacă vă place produsul, mai multe amănunte aflați de pe acest LINK. Prețul este unul destul de mare, de 967 de lei (redus de la 1050 lei), dar calitatea merită.

Razer Goliathus Chroma

Mouse-ul și tastatura Razer se integrează, de minune, cu un mousepad pe măsură. Dincolo de suprafața foarte mare, Razer Goliathus Chroma oferă și o iluminare ambientală specială, grație marginii cu LED.

Cu un spectru de 16.8 milioane de culori oferite de Razer Chroma, Goliathus poate fi personalizat cu alerte si efecte sincronizate cu actiunea din jocuri.

Razer Goliathus este optimizat pentru toate setarile de sensibilitate si senzori. Indiferent daca preferati DPI mare sau mic, veti avea control total si fiabil in jocuri.

Mousepad gaming Razer Goliathus Chroma

Razer Goliathus are un preț pe măsura tehnologiei folosite, de 190 de lei. Îl puteți cumpăra de pe acest LINK.

Razer Kraken Ultimate

În fine, pentru ca setup-ul să fie complet, ai nevoie și de o pereche de căști pe măsură. Razer Kraken Ultimate reprezintă un gadget al cărui principal atuu îl reprezintă izolarea fonică foarte bună. Cu căștile pe urechi, vei reuși, cu siguranță, să te relaxezi cu filmele și jocurile preferate și să uiți de sentimentul de claustrofobie pe care cu toții îl experimentăm în această perioadă.

Asta dincolo de faptul că aceste căști sunt foarte bune pentru job, mai ales dacă stai în ședințe interminabile pe zoom & skype.

Razer Kraken Ultimate sunt dedicate, în principal, amatorilor de jocuri, însă sunt ideale pentru orice tip de experiență multimedia.

Un review complet pentru aceste căști îl găsești pe linkul de mai jos.

Razer Kraken Ultimate. Atunci când vrei să te izolezi în gaming și filme