Mazda RX-10 Vision Longtail. Un concept spectaculos

Data: 21/04/2020 | Autor: .

Mazda RX-10 Vision Longtail. Un concept spectaculos

Designerul Maximilian Schneider a lansat conceput unui model Mazda cu un look spectaculos. Mazda RX-10 Vision Longtail are la origine faimoasa mașină de curse Mazda 787B, cea care a câștigat cursa de 24 de ore de la Le Mans, relatează GadgetReport.ro

Mazda RX-10 Vision Longtail seamănă cu o mașină de curse din anii ’80 căruia designerul i-a adăugat o serie de artificii de design care maximizează aspectul aerodinamic.

Schneider a declarat, pentru Motor1.com, că spatele lung și sculptat al modelului Mazda RX-10 Vision Longtail este menit să îi ofere o stabilitate foarte bună, mai cu seamă că propulsia electrică îi va oferi o accelerație demnă de modelele de Formula 1.

„Pentru a urma limbajul de design fluid și emoțional al mărcii, ” Kod „(Soul of Motion), am păstrat suprafața simplă și tridimensională, fără elemente suplimentare precum unghiurile ascuțite și spoilerele mari”, a declarat acesta.

Schneider își imaginează RX-10 Vision Longtail drept un concurent semnificativ în noua clasă hipercar de la Le Mans .

Pentru a respecta normele moderne privind emisiile, mașina ar folosi un motor rotativ Wankel, montat la mijloc, care produce 780 cai putere (582 kilowati) și care va propulsa roțile din spate. Pe roțile din față ar urma să fie plasate două motoare electrice cu un total de 250 CP.

Această configurație ar oferi mașinii o accelerație de la 0 la 100 km/oră în numai 2,5 secunde și o viteză maximă de 427 km / oră.

Rămâne de văzut dacă Mazda va transpune în realitate un astfel de concept.