Samsung Health Monitor. Galaxy Watch Active 2 va monitoriza tensiunea arterială

Data: 21/04/2020 | Autor: .

Samsung a primit undă verde de la Ministerul Sănătății din Coreea de Sud pentru a dezvolta o aplicație, Samsung Health Monitor, care va permite smartwatch-ului Galaxy Active 2, printre altele, să monitorizeze tensiunea arterială, relatează GadgetReport.ro

Samsung a anunțat că aplicația pentru Galaxy Watch Active 2 se află în faza de testare și că, pe baza senzorului de puls, Samsung Health Monitor va măsura relația dintre valorile calibrate și modificarea tensiunii arteriale pentru a determina presiunea arterială.

,,Aplicația Samsung Health Monitor este concepută pentru a oferi utilizatorilor o mai bună cunoaștere a stării lor de sănătate și îi va ajuta să ia decizii în cunoștință de date pe baza unor date credibile despre tensiunea arterială’’, a afirmat compania, potrivit Sammobile.

Samsung Health Monitor va fi disponibilă pe Galaxy Watch Active 2 din toamna lui 2020. Ulterior va fi disponibilă și pe smartwatch-urile mai vechi, precum Galaxy Watch.

Cumpără Galaxy Active 2 LTE la cel  mai bun preț de AICI

DE CE TREBUIE SĂ ÎȚI MĂSORI TENSIUNEA?

Măsurarea tensiunii arteriale este primul pas în prevenirea unei boli ce poartă numele de hipertensiune arterială.

Hipertensiunea arterială este un factor major ce cauzează atac de cord, infarct miocardic, insuficiență cardiacă, anevrismele arterelor (de exemplu anevrism aortic), boală arterială periferică și este cauza bolilor renale cronice. Chiar și o creștere moderată a valorilor tensiunii arteriale este asociată cu o speranță de viată mai redusă. Modificarea obiceiurilor alimentare și a stilului de viață pot aduce ameliorări, ținând sub control presiunea arterială, și pot reduce riscurile asociate cu complicații ale stării de sănătate.

Această afecțiune poate să fie patologică dar poate să fie și doar o stare de moment dacă dezvoltăm un efort fizic mai mare, timp în care poate să crească și tensiunea arterială. Dar în momentul în care facem o pauză, aceasta scade revenind la valorile normale.

Review GadgetReport.ro. Samsung Galaxy Watch Active 2 LTE, ceasul all inclusive

Tensiunea arterială este influențată atât de stare de activitate cât și de starea de sănătate a sistemului cardio vascular, aceasta înseamnă starea inimii și a arterelor. Odată cu procesul de îmbătrânire, îmbătrânesc și arterele, devin rigide, nu se mai dilată. În mod normal artera se dilată ajutând astfel la trecerea sângelui, scăzând tensiunea arterială. Odată ce îmbătrânim, acest perete arterial îmbătrânește și el, își pierde din elasticitate, nu se mai dilată și defapt exercită o presiune asupra coloanei de sânge.

Tot așa depunerile în artere îngreunează trecerea coloanei de sânge. Se formează mici blocaje sau chiar blocaje totale în anumite cazuri, dar aceste plăci arteroslerotice influențează în mod indirect tensiunea arterială. De aceea este foarte important să avem un sistem de circulație arterial sănătos, întinerit.

Chiar daca este lipsita de simptome, hipertensiunea arterială netratată poate afecta în timp organele vitale precum rinichii, inima sau creierul, cu consecințe devastatoare pentru întregul organism. Prin urmare, poți afla că suferi de HTA abia în momentul în care apar probleme mult mai grave precum infarctul, insuficiența renală sau cardiacă și accidentele vasculare cerebrale. Atunci când valorile tensiunii arteriale sunt extrem de crescute, pot apărea simptome precum:

Amețeală;

Stări de confuzie;

Vărsături;

Dureri de cap severe;

Sângerări nazale;

Vedere încețoșată.