Hongqi H9. Limuzina chinezească care rivalizează cu BMW Seria 7 și Mercedes Benz Clasa S

Hongqi H9. Limuzina chinezească care rivalizează cu BMW Seria 7 și Mercedes Benz Clasa S

Producătorul auto FAW Hongqi a lansat pe piața chineză o nouă limuzină care arată precum un Rolls-Royce combinat cu elemente de BMW Seria 7 și Mercedes Benz Clasa S. În traducere, Hongqi înseamnă “drapelul roșu”, iar mașina se dorește a fi, bineînțeles, un simbol al comunismului cu față umană, specific chinezilor, relatează GadgetReport.ro

La trei luni de la prezentarea oficială, noul Hongqi H9 a fost lansat pe piața chineză.

Construit sub îndrumarea fostului designer de la Rolls-Royce, Giles Taylor, cooptat de constructorul chinez în 2018, noul model, prin care chinezii încearcă să atragă clienții modelelor BMW Seria 7, Mercedes-Benz Clasa S și Audi A8 L, arată cu adevărat spectaculos, puțin cam kitch după opinia noastră.

Hongqi H9 are 5,2 metri în lungime și un ampatament de peste 3 metri, ceea ce se traduce printr-un spațiu generos rezervat pasagerilor care iau loc pe bancheta din spate.

Din punct de vedere al designului, mașina a adunat tot ce se putea de la Rolls-Royce, BMW, Mercedes și chiar Cadillac XTS.

H9 se remarcă, în primul rând, prin grila radiatorului de dimensiuni impresionante, care continua cu o bandă luminoasă LED, flancată de farurile cu tehnologia Matrix LED.

De la Maybach, chinezii au preluat ideea vopsirii în două culori și mânerele escamotabile.  Spatele seamănă ca două picături de apă cu cel al modelului american Cadillac XTS.

Hongqi H9 are jante din aliaj de 20 de inci, care îi oferă un aspect dinamic, cu adevărat impresionant. Interesant este și faptul că limuzina este echipată cu suspensie pneumatică.

La interior, chinezii s-au inspirat cu siguranță de la Mercedes. Pielea, lemnul și cromul sunt prezent din abundență.

Planşa de bord este dominată de două ecrane, unul pentru instrumentarul de bord digital şi cel de-al doilea, pentru sistemul multimedia. Însă Hongqi H9 un pic exagerează cu tehnologiile noi în detrimentul confortului de utilizare — toate comenzile pe volan sunt tactile, iar butonul de pornire al motorului a fost amplasat în setul de comenzi pentru sistemul de climatizare.

Mașina beneficiază de asistență la condus semi-autonomă de nivelul 2.5. Hongqi le promite clienților că mașinile sale vor avea, începând cu 2021, funcții de rulare autonomă nivelul 4.

Habitaclul este tapisat cu piele fină şi are inserţii decorative din lemn natural. Toate scaunele pot fi acționate independent și dispun de reglaj electric, încălzire și ventilație.

Mașina are acoperiș panoramic, display-uri pentru pasageri și chiar și un sistem de ionizare și parfumare a aerului.

Din punct de vedere tehnic, limuzina chinezească este propulsată de un motor turbo de 2.0 litri pe benzină cu patru cilindri, 250 de cai putere și 380 Nm. Există și o altă variantă de echipare, cu un motor V6 de 3.0 litri cu 270 de cai putere și 400 Nm. Această versiune accelerează de la 0 la 100 km/h în 7,9 secunde.

Chinezii vor să vândă 200.000 de mașini în acest an și aproape 1 milion până în 2030.

Interesant este că FAW mai are un model chiar mai luxos. Nava amiral Hongqi L5 este un rival pentru modelele de lux supreme, precum Bentley, Mercedes-Maybach şi Rolls-Royce. Limuzina respectivă are un substrat tehnic dedicat şi design original, însă este disponibilă unui număr limitat de persoane şi are un preţ de circa 500,000 dolari în China.

Toate modelele produse de FAW le vedeti aici

În următorii cinci ani, FAW intenționează să lanseze alte 21 de modele noi, din care 18 vor folosi un propulsor hibrid sau pur electric. Modelele vor fi dezvoltate în China dar și în centrele tehnologice din Munchen (Germania) și Silicon Valley (SUA).