Bugatti La Voiture Noire. Cea mai scumpă mașină din lume

Bugatti a lansat recent un nou model, cu adevărat ieșit din comun. Dincolo de look-ul spectaculos, Bugatti La Voiture Noire este considerată, în prezent, drept cea mai scumpă mașină din lume, relatează GadgetReport.ro

Bugatti La Voiture Noire a fost prezentată, recent, la un eveniment elitist, Concorso d’Eleganza Villa d’Este, desfășurat în Italia.

Cu un preț de 16,7 milioane de euro, stabilit în urma unei licitații, Bugatti La Voiture Noire este considerată drept succesorul spiritual al celebrului model Bugatti Type 57 SC Atlantic, lansat de Jean Bugatti înainte de cel de-al Doilea Război Mondial.

Prezentată în premieră la Geneva Motor Show, The Bugatti La Voiture Noire a făcut senzație la evenimentul organizat de BMW, intitulat Competition of Elegance și desfășurat la Villa d’Este, din Italia.

Este important de spusă că La Voiture Noire este un prototip  și că Bugatti va lansa primele modele în producție abia peste 2 ani. Mașina dispune de un motor cu 16 cilindri, ce dezvoltă 1.500 de cai-putere.

Deja are comenzi, printre viitorii clienți aflându-se inclusiv fotbalistul Cristiano Ronaldo, cel despre care se spune că ar fi cumpărat prototipul, informație respinsă însă de staff-ul acestuia.

Automobiles Ettore Bugatti a fost înființată în Franța, în 1909. Compania s-a mutat apoi în orașul german Molsheim, unde și-a găsit faima sub bagheta celebrului designer italian Ettore Bugatti. Printre cele mai spectaculoase Bugatti lansate până în prezent se află Type 35 Grand Prix cars, Type 41 “Royale”, Type 57 “Atlantic” and the Type 55 sports car.