Camera de pe Huawei P10, punctaj spectaculos în testele DxOMark

Data: 17/03/2017 | Autor: .


Camera de pe Huawei P10, punctaj spectaculos în testele DxOMark
DxOMark a testat camera foto&video Leica de pe noul Huawei P10 şi i-a acordat 87 puncte, din maximul de 100, fiind unul din cele mai bune rezultate obținute de un smartphone testat de editorii publicației, relatează GadgetReport.ro. Huawei P10 are o cameră principala duală formată dintr-un senzor color de 12 megapixeli si un senzor monocrom de 20 de megapixeli, ambii creati de Leica.

Punctajul final a fost acordat pe baza notelor primite de noul flagship Huawei la diferite capitole, precum: calitatea imaginilor realizate în exterior și în interior, în diferite condiții de iluminare, inclusiv scăzută, expunerea, contrastul, redarea culorilor, Auto Focus-ul, textura, noise-ul, performanțele blitzului dar și cele obținute în cazul înregistrărilor video.

Astfel, modelul care integrează a doua generație a sistemului dual-camera Leica a fost descris ca fiind “unul din cele mai bune smartphone-uri pentru pasionații de fotografie testate până acum.”

Din punct de vedere al imaginilor surprinse în cadrele din exterior, Huawei P10 a obținut un scor de 84 de puncte, publicația fiind de părere că sistemul dual-camera “păstrează detaliile excelent, iar micile detalii, cum ar fi persoanele surprinse în depărtare, sunt în mod clar vizibile și bine definite în cazul unui crop de 100%.”

Noul model Huawei nu dezamăgește nici când vine vorba de imaginile surprinse în cadrele din interior, unde expunerea este în general, foarte luminoasă, o mulțime de detalii fine se păstrează și, “deși în lumină scăzută extremă, se pierd unele detalii fine, textura detaliilor rămâne bună în general și rezultatul obținut de Huawei P10 se numără printre cele mai bune rezultate pe care le-am văzut.”

Funcția de Auto-Focus este “precisă, cu performanțe bune constante, obținute folosind atât declanșarea automată cât și modul de focalizare automată” în timp ce, din punct de vedere al texturii și noise-ului (zgomotul de fundal) din imagini, sistemul dual-camera a obținut “un scor remarcabil de 92 de puncte, păstrând detaliile cu acuratețe atât în condiții de iluminare scăzută cât și în cadre luminoase natural.”

Camera de selfie este de 8 megapixeli, având un senzor nou, mai luminos, și o apertură mai mare, F/1.9.
Huawei P10 detectează automat dacă un utilizator este singur într-o fotografie de tip selfie sau împreună cu mai multe persoane. În cazul în care apar mai multe persoane, trece la modul wide-angle.

Noul Huawei P10 a primit 15 premii acordate de către publicații internaționale în contextul MWC 2017.

SPECIFICATIILE HUAWEI P10 ŞI P10 PLUS

Lansate de chinezii la MWC 2017 din Barcelona, Huawei P10 şi P10 Plus vor fi disponibile începând din această lună în 30 țări și regiuni. Modelul P10 64GB + 4GB va costa 649 de euro, HUAWEI P10 Plus (64GB + 4GB) 699 de euro, iar modelul de top HUAWEI P10 Plus, cu 6 GB de RAM şi un spaţiu de stocare de 128 GB va fi vândut pentru 799 euro.

Huawei P10 are un ecran de 5.1 inchi (1920 x 1080 Pixeli) respectiv de 5.5 inch cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli pentru Huawei P10 Plus, ambele prinse într-un profil metalic extrem de bine rafinat, având o grosime de doar 6,98 mm.
Display-ul ambelor modele sunt dotate cu protecție Corning Gorilla Glass 5.

La finisajul metalic se adaugă senzorul de amprentă, care este acum integrat în partea din față a telefonului și ascuns sub sticla unitară. Senzorul de amprentă înlocuiește bara de navigare.

Ambele telefoane sunt propulsate de procesoare Kirin 960 cu 4 Cortex A73 si Cortex A53, alături de 4 GB RAM pentru Huawei P10 si variatii de modele cu 4 GB RAM si 6 GB RAM pentru Huawei P10 Plus.

Telefoanele rulează sistemul de operare Android 7, cu suita Huawei Emotion UI 5.1, de pe un spaţiu de stocare de 64 GB pentru Huawei P10 respectiv 64 GB/128 GB în cazul Huawei P10 Plus.

Noile telefoane beneficiază şi de un sistem software unic, Machine Learning, care își însușește comportamentul utilizatorilor și poate anticipa gradul de utilizare a aplicațiilor, pentru a aloca și reutiliza în mod inteligent resurse sistemului.

În primul rând, algoritmul de învățare reține modul în care utilizatorii își folosesc telefonul.

Huawei Ultra Memory utilizează datele memorate pentru a anticipa utilizarea aplicațiilor și pentru a gestiona memoria RAM, determinând astfel ca aplicațiile și serviciile cel mai des utilizate să se încarce mai rapid și să depășească performanțele în multitasking.

Telefoanele sunt propulsate de baterii de 3200 mAh pentru Huawei P10 respectiv 3750 mAh pentru Huawei P10 Plus şi se încarcă rapid prin Huawei Super Charge (5V / 4.5A).
UN SEMNAL MAI BUN

Pe de altă parte, telefoanele promit o recepţie mai bună decât modelele din anul trecut, graţie sistemului de antene 4×4 LTE MIMO și 2×2 Wi-Fi MIMO.

„Huawei P10 Plus dispune de sistemul de antene 4×4 MIMO (4 antene fizice), care suportă rețele 4,5G și permite conexiuni mai stabile și mai rapide, în mai multe zone, chiar și acolo unde semnalul este slab.

Ambele modele incorporează de asemenea un sistem de antene Wi-Fi MIMO 2×2 (două antene) pentru o acoperire mai bună și viteză mai mare. Pentru utilizatorii care își doresc o navigare mai precisă și mai rapidă prin intermediul hărților și a aplicațiilor, tehnologia Huawei HiGeo combină informații de tip Big Data pentru a permite detectarea locației, făcând posibilă navigarea ușoară aproape oriunde”, afirmă chinezii.

Huawei P10 și P10 Plus vor fi disponibile într-o selecție de culori unice. Dazzling Blue și culoarea Pantone a anului 2017, Greenery, au fost create de Institutul Pantone Color și optimizate de Huawei, pentru a crea un finisaj atrăgător cu efecte de strălucire intense.

Finisajul obținut prin tehnica Hyper Diamond Cut va fi disponibil pentru variantele de culoare Dazzling Blue si Dazzling Gold. Modelele în variantele de culoare Greenery, Rose Gold, Mystic Silver, Graphite Black și Prestige Gold, vor fi disponibile cu un finisaj rafinat clasic, iar varianta de culoare Ceramic White va fi disponibilă cu un finisaj de tip high gloss.