Camera foto de pe iPhone 8 şi iPhone 8 Plus spulberă recordurile

Data: 25/09/2017 | Autor: .

Camera foto de pe iPhone 8 şi iPhone 8 Plus spulberă recordurile

Camera foto de pe iPhone 8 şi iPhone 8 Plus este cea mai bună testată vreodată de DxOMark. Asta afirmă experţii care au clasat-o pe primul loc în topul calităţii, devansând Google Pixel şi HTC U11, relatează GadgetReport.ro

În testul DxOMark, camera foto de 12 MP de pe iPhone 8 şi iPhone 8 Plus a adunat 94 de puncte, depăşind scorul de 92 de puncte, înregistrat de Google Pixel şi HTC U11.

„Este cea mai bună cameră foto pe care am testat-o vreodată”, afirmă cei de la DxOMark care spun că, şi în materie de înregistrare video, noua cameră stă foarte bine, înregistrând acelaşi scor ca şi HTC U11, liderul clasamentului DxOMark.
Experţii spun că fotografiile realizate cu iPhone 8 au culori excelente şi detalii bine definite.

„Fotografiile HDR realizate cu iPhone 8 sunt mult îmbunătăţite faţă de cele realizate cu iPhone 7”, mai spun aceştia.
Chiar dacă iPhone 8 captează imaginile tot la 12 MP, ca şi iPhone 5s, diferenţa de calitate a imaginii este uriaşă, ca urmare a îmunătăţirii senzorului şi sistemului de stabilizare a imaginii.

Testul de imagine pentru iPhone 8 îl puteţi vedea AICI.

SPECIFICAŢIILE CAMEREI DE PE IPHONE 8

12MP main (wide-angle) camera with BSI sensor, f/1.8 lens
12MP telephoto camera, f/2.8 lens
Optical zoom, with digital zoom up to 10x
Portrait mode
Portrait Lighting (beta)
Optical image stabilization (main camera only)
Quad-LED True Tone flash with Slow sync
Autofocus with focus pixels
Wide-gamut color capture
Body and face detection
AutoHDR

IPHONE 8 SPULBERĂ CONCURENŢA LA PUTERE DE PROCESARE IMAGINI

Un alt test, prezentat de 9to5mac.com, arată că iPhone 8 este capabil să exporte şi să salveze un video filmat în 4K într-un timp record, de numai 42 de secunde, în timp ce modelului rival, Galaxy S8 îi ia mai mult de 4 minute.

Mai mult chiar, procesorul A11 Bionic de pe noua generaţie iPhone înregistrează performanţe superioare chiar faţă de laptopul MacBook Pro, de 13 inchi, cu procesor Core i5.  În testul multicore, iPhone 8 a obţinut 10.170 de puncte, în timp ce procesorul i5 de generaţia a 7-a de pe MacBook Pro a anudat numai 9213 puncte.