Lovitură neaşteptată pentru Apple. iPhone X spulberă planurile producătorului american

Data: 26/09/2017 | Autor: .

Lovitură neaşteptată pentru Apple. iPhone X spulberă planurile producătorului americanLansarea simultană a telefoanelor iPhone 8, iPhone 8 Plus şi iPhone X a creat o problemă neaşteptată pentru Apple. Precomenzile pentru iPhone 8 sunt mai mici decât estimările, asta pentru că cei mai mulţi clienţi aşteaptă modelul iPhone X. Iar producţia acestuia înregistrează deja întârzieri, relatează GadgetReport.ro

Expertul Ming-Chi Kuo de la KGI Securities afirmă că livrările lui iPhone X, cel mai spectaculos telefon din istoria Apple, ar putea fi întârziate, pentru că furnizorii nu pot asigura componentele decât pentru cel mult 10.000 de unităţi pe zi.

La această cadenţă de producţie, cele mai multe dintre comenzi vor fi amânate pentru primele luni din 2018.

Şi cum cererea pentru iPhone X se anunţă a fi una fără precedent, de 40-50 de milioane de exemplare, Apple s-ar putea trezi într-un blocaj fără precedent, asta mai cu seamă că iPhone 8 şi iPhone 8 Plus nu se ridică la nivelul aşteptat, în privinţa precomenzilor.

Ce va face Apple în această situaţie în condiţiile în care a investit masiv în lansarea iPhone 8? Experţii nu exclud varianta ca gigantul american să reducă preţurile generaţiei 8, pentru a încerca să determine o parte dintre clienţi să aleagă aceste telefoane şi să nu mai aştepte iPhone X.

Apple a anunţat, la lansarea oficială, că precomenzile pentru iPhone X, cel mai scump telefon din istorie, vor începe, oficial, pe 27 octombrie, iar primele unităţi ar trebui, teoretic, să ajungă la clienţi pe 3 noiembrie.

Nu este exclus ca livrările să fie amânate până ce vor fi rezolvate problemele de producţie. N-ar fi exclus, astfel, să vedem primele iPhone X în România abia în februarie sau martie 2018, în condiţiile în care prioritare pentru Apple sunt pieţele dezvoltate, în primul rând cea americană, acolo unde cererea este la un nivel incomparabil.

Cum a ajuns iPhone X să coste cel mai mult în România

iPhone X naşte controverse. Cele 10 semne de întrebare legate de cel mai scump telefon Apple