Căștile AirPods Pro pe telefoanele Android. Merită să le cumperi?

Data: 29/11/2019 | Autor: .

Căștile AirPods Pro pe telefoanele Android. Merită să le cumperi?Noile căști AirPods Pro se vând ca pâinea caldă, fiind cumpărate de tot mai mulți utilizatori de telefoane iPhone. Ce te faci dacă ai un telefon Android? Sunt ele compatibile? Merită să le cumperi și să le asociezi, de exemplu, cu un flagship Samsung?

Spre deosebire de generația anterioară, noile căști AirPods Pro vin cu un design optimizat, sunt rezistente la apă și transpirație și  includ funcția de Active Noise Cancellation care utilizează două microfoane și un software dedicat pentru a adapta continuu sunetul din fiecare cască. AirPods Pro includ și noul software Adaptive EQ, care adaptează în mod automat frecvențele audio în funcție de preferințele utilizatorilor.

Căștile AirPods Pro au fost gândite să funcționeze, în primul rând cu dispozitivele cu iOS, precum iPhone-uri și iPad-uri. Vestea bună este că le poți folosi, prin Bluetooth, și pe un telefon cu Android.

De ce să folosești căștile AirPods Pro? În primul rând pentru că se aud excelent și beneficiază de Active Noise Cancellation (ANC), care oferă o foarte bună izolare fonică, similară cu cea oferită de Bose Noise Canceling Headphones 700.

Bineînțeles, trebuie luat în calcul că AirPods Pro sunt căști pe care le pui în ureche, iar Bose NCH 700, considerate unele dintre cele mai bune căști de pe piață, se așează peste urechi și oferă un plus de izolare fonică.

AirPods Pro beneficiază, în plus, și de modul Transparent, care permite o filtrare a sunetului ambiental în așa fel încât să poți opta pentru a auzi ce se întâmplă în jurul tău chiar și atunci când asculți muzică.  Această funcție este posibilă grație microfoanelor ANC care ajută la captarea sunetului ambiental și filtrarea acestuia la un nivel optim.

Dincolo de sunetul excelent, căștile AirPods Pro se conectează foarte ușor la orice telefon Android. Trebuie doar să dai o căutare a dispozitivelor Bluetooth, de pe telefon, și le vei găsi imediat.

Vei fi, cu siguranță, uimit de calitatea sunetului prin Bluetooth, asta pentru că noile căști Apple folosesc o serie de codecuri speciale, precum aptX, aptX-HD, aptX-LL și LDAC, care îi permit să ofere un semnal de calitate.

Trebuie să știi că, dacă folosești un telefon cu Android, nu vei beneficia de modul automat play/pause când pui sau scoți căștile de pe urechi, însă vei putea să folosești gesturile pentru a le controla.

De exemplu, vei putea, cu o singură apăsare pe cască, să dai play/pause sau să răspunzi/închizi un apel, icu o dublă apăsare să dai skip la piesă, iar cu trei apăsări rapide, să te întorci la piesa anterioară.

În plus, vei putea să încarci căștile wireless, prin standardul Qi, chiar și de pe un telefon Samsung din seria S10/Note10.

Am lăsat pentru final cel mai important atuu al acestor căști. AirPods Pro beneficiază, de departe, de cel mai simplu și ergonomic design, astfel că stau foarte bine în orice urechi.

În concluzie, dacă vrei niște căști fără fir cu un sunet bun și care să îți ofere o experiență audio pe măsura așteptărilor, încearcă AirPods Pro.

Le poți cumpăra de AICI la prețul de 1492 lei. Sunt destul de scumpe însă raportul preț-calitate este unul foarte bun.

 

Noile căști AirPods Pro, cu Noise Cancellation, lansate de Apple