Câtă energie consumă un cuptor cu microunde în comparație cu un cuptor obișnuit

Data: 17/10/2022 | Autor: .

Pentru a economisi cei mai mulți bani în casă, este nevoie de o abordare multiplă. Stingerea luminilor și menținerea termostatului setat la o temperatură optimă vă va ajuta să reduceți factura de energie. De asemenea, puteți înlocui aparatele de bucătărie cu unele mai eficiente din punct de vedere energetic.

O friteuză cu aer (airfryer), atunci când este folosită pentru a găti în locul cuptorului mare, vă va economisi cu siguranță energie și bani.

De asemenea, cuptorul cu microunde, deși nu este lipsit de limitări, utilizează mult mai puțină energie decât un cuptor de dimensiuni mari. Dacă găsiți modalități de a porni cuptorul cu microunde în locul cuptorului mare, ați putea începe să observați o scădere a costurilor totale cu energia.

Pentru acest exercițiu, am calculat energia necesară pentru a face să funcționeze un cuptor cu microunde și cum se compară acest consum cu consumul aproximativ de energie (și costul) al unui cuptor de dimensiuni mari. Deși un cuptor cu microunde nu poate face decât o fracțiune din ceea ce poate face un cuptor, s-ar putea să îl puteți înlocui pentru anumite sarcini de gătit și să reduceți factura de electricitate sau de gaz de luna viitoare.

Iată exact câtă energie consumă în medie un cuptor cu microunde și cât de mult ați putea economisi dacă îl folosiți în locul unui cuptor sau aragaz.

La fel ca și airfryer-ul, cuptorul cu microunde se dovedește a fi un mod extrem de eficient din punct de vedere energetic de a găti – cu atât mai mult dacă luăm în considerare cât de repede gătește. Cu siguranță puteți economisi bani la factura de energie dacă găsiți modalități de a folosi cuptorul cu microunde în locul cuptorului mare.

Cum faci oua la microunde? 10 retete originale

Câtă energie consumă un cuptor cu microunde?

Cuptoarele cu microunde funcționează exclusiv pe bază de energie electrică, iar un cuptor cu microunde standard necesită aproximativ 1.200 de wați. Cuptoarele cu microunde mai mari și mai puternice pot trage puțin mai multă energie decât această rată, în timp ce cuptoarele cu microunde mai mici folosesc, în general, un pic mai puțin.

Dacă ar fi să utilizați cuptorul cu microunde timp de 15 minute în fiecare zi, acest lucru ar însemna 300 de wați pe zi sau 0,3 kWh.

Și cum rămâne cu costul de funcționare a unui cuptor cu microunde?

Pentru a folosi cuptorul cu microunde timp de 15 minute în fiecare zi, se consumă aproximativ 109,5 kWh.

Adevărul despre cuptorul cu microunde

Câtă energie consumă un cuptor electric?

Pentru a afla costul total de funcționare a unui cuptor electric, veți calcula puterea folosită pe oră de gătit. Cele mai multe cuptoare electrice consumă în jur de 3.000 de wați, o rată care variază în funcție de temperatură.

Odată ce ați aflat puterea prin intermediul etichetei aparatului sau a unei liste de produse online, înmulțițiți-o cu numărul de ore în care utilizați cuptorul în fiecare zi (vom folosi 1 oră pentru acest calcul), apoi împărțiți-o la 1.000 de wați pentru a afla kilowați-oră, sau kWh, de energie electrică utilizată.

Câtă energie și bani puteți economisi folosind un cuptor cu microunde?

Un cuptor cu microunde utilizează mult mai puțină energie decât un cuptor pe gaz sau electric. Pentru a utiliza cuptorul cu microunde timp de o oră în fiecare zi, ar costa aproximativ jumătate din energia totală a unui cuptor pe gaz natural și cu 60% mai puțin decât un cuptor electric.

Rețineți că, foarte probabil, nu veți folosi cuptorul cu microunde timp de o oră în fiecare zi, deoarece acesta gătește mult mai repede decât un cuptor standard.

Vă recomand în continuare o friteuză cu aer comprimat pentru a reduce costurile cu energia.

Deși un cuptor cu microunde se dovedește a fi un aparat eficient din punct de vedere energetic, acesta rămâne mult în urma altor cuptoare în ceea ce privește rezultatele.

Cuptoarele cu microunde sunt bune pentru decongelarea și încălzirea anumitor mâncăruri congelate.

O friteuză cu aer (airfryer) este un cuptor cu super-convecție care folosește aer cald care circulă rapid, astfel încât alimentele devin crocante la exterior, fără a se găti prea mult în interior.

De asemenea, aparatele de prăjit cu aer nu necesită aproape deloc timp de preîncălzire, ceea ce înseamnă și mai multe economii la cheltuielile lunare cu energia electrică.

Cum afli rapid dacă un ou e proaspăt sau stricat