Cele 5 predicții incredibile ale lui Nikola Tesla! Cum își imagina viitorul

Data: 28/08/2021 | Autor: .

Când zici Nikola Tesla (Nicolae Teslea), te gândeşti la istroromânul devenit cetăţean american, omul de ştiinţă şi inventatorul prolific în domeniul electro şi radiotehnicii, descoperitorul câmpului magnetic învârtitor, a sistemului polifazat de curent alternativ şi a curentului de înaltă frecvenţă.

 În perioada anului 1930, jurnalişti de la publicaţii că New York Times şi Time magazine, l-ar fi vizitat pe Nikola Tesla la el acasă, la etajul 20 al hotelului Governor Clinton din Manhattan. Acolo, vârstnicul Tesla le-ar fi dăruit poveşti din primele lui zile ca inventator,  deseori dându-şi cu părerea despre ce avea să rezerve viitorul.

Anul trecut ne-am uitat la predicţiile lui Tesla cum că eugenetica şi sterilizarea forţată a criminalilor ar putea purifica într-un fel rasa umană până în anul 2100. Astăzi avem mult mai mult din acel articol care a apărut pe 9 februarie 1935, emis de revista Liberty. Articolul este unic pentru că nu a fost realizat ca un simplu interviu, ca multe alte apariţii media ale lui Tesla, ci a fost semnat “de Nikoa Tesla, povestit lui George Sylvester Viereck”.

Nu este clar locul unde a fost realizat articolul, dar relaţia de prietenie a lui Tesla cu Viereck mă îndeamnă să cred că nu a fost făcut la domiciliul sau, în hotelul din Manhattan. Tesla servea cina  câteodată cu Viereck şi familia sa, acasă la Viereck pe Riverside Drive, asta însemnând că l-ar fi putut realiza acolo.

Tesla avea teorii interesante cu privire la religie, ştiinţa şi natura umană, asupra cărora ne vom îndrepta într-un viitor articol, dar, pentru moment, am pregătit unele dintre cele mai importante (şi precise) predicţii pe care Tesla le-a avut despre viitorul lumii.

Dosarele OZN. A construit Nikola Tesla o farfurie zburătoare?

Crearea agenţiei EPA

Crearea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (EPA) a Statelor Unite era departe cu 35 de ani în viitor, dar Tesla a prezis crearea unei agenţii similare în termen de o sută de ani.

“Igiena şi cultura fizică vor fi recunoscute ca ramuri ale educaţiei de către guvern. În 2035, Secretarul de Igienă sau Cultura Fizică va fi mult mai important în cabinetul prezidenţial al Statelor Unite decât Secretarul de Război. Poluarea plajelor noastre ce există astăzi în jurul New York-ului, va părea la fel de neconceput pentru copii şi nepoţii noştri, aşa cum ni se pare nouă viaţa fără obiectele sanitare. Rezerva noastră de apa va fi atent supravegheată şi doar un nebun va bea apă nesterilizată.”

 Educaţia, războiul şi ziarele de mâine

Tesla şi-a imaginat o lume unde prioritare vor fi noile descoperiri ştiinţifice şi nu războiul.

“Astăzi, ţările cele mai civilizate din lume cheltuie maximul din veniturilor lor pe război şi minimul pe educaţie. Secolul al 21-lea va inversa această ordine. Va fi mult mai glorios să lupţi împotriva ignoranţei decât să mori pe câmpul de luptă. Descoperirea unui nou adevăr ştiinţific va fi mult mai important decât disputele diplomaţilor. Chiar şi ziarele din secolul 21 vor afişa articolele despre infracţiuni sau controverse politice, pe ultima pagină, iar titlurile ziarelor şi primele pagini vor conţine declaraţia despre o nouă ipoteză ştiinţifică.”

Misterele OZN. Avem deja tehnologia extraterestra?

Sănătate şi Dietă

Spre sfârşitul vieţii sale, Tesla a dezvoltat câteva teorii ciudate despre dieta optimă a omului. El a servit mai mult lapte şi miere în ultimele sale zile de viaţă, crezând că aceasta era cea mai pură formă de alimentaţie. Tesla a pierdută o cantitate enormă de greutate şi arăta destul de slăbit pe la începutul anilor 1940. Aceasta dietă săracă şi aspectul său uscăţiv a dus la concepţia total greşită cum că el ar fi rămas fără nici un ban la sfârşitul vieţii sale.

“Tot mai mulţi oameni mor sau devin bolnavi din cauza apei poluate sau a cafelei, ţigărilor, şi a  altor stimulanţi. Chiar eu am evitat aceşti stimulanţi. M-am abţinut chiar şi de la consumul de carne. 

Sunt convins că într-un secol, cafeaua, tutunul, ceaiurile nu vor mai fi în vogă. Totuşi, alcoolul va fi încă folosit. Acesta nu este un stimulent, ci un elixir adevărat de viaţă. Eliminarea stimulentelor nu va veni în forţă. Pur şi simplu nu va mai fi la modă să îţi otrăveşti sistemul cu ingrediente nocive. Bernarr Macfadden a demonstrat cum este posibil să asiguri hrana gustoasă bazată pe produse naturale, cum ar fi laptele, mierea şi grâul. Eu cred că mâncarea care se serveşte astăzi în restaurantele lui economice va fi baza mâncărurilor epicureene în cele mai sofisticate banchete din secolul 21.

Va fi suficient grâu şi produse din grâu pentru a hrăni o lume întreagă, inclusiv milioanele din China şi India, ce sunt acum într-o situaţie cronică de foame.”

Roboţii

Activitatea lui Tesla în robotică a început la sfârşitul lui 1890 când şi-a patentat barca pe bază de telecomandă, o invenţie care a uimit pe toţi spectatorii de la Expoziţia Electrică de pe Madison Square Garden.

În prezent noi suferim de disconfortul civilizaţiei noastre pentru că noi nu ne-am ajustat complet erei tehnologice. Soluţia problemelor noastre nu stă în distrugere ci în controlarea tehnologiei.

Nenumărate activităţi făcute cu mâna omului astăzi vor fi înlocuite de maşinării. În acest moment oamenii de ştiinţă lucrează în laboratoarele universităţilor americane pentru a încerca să creeze ceea ce a fost descris ca “maşina ce gândeşte”. Am anticipat acest proiect.

Eu chiar am construit “robots”. Astăzi robotul este un fapt acceptat, dar principiile nu au avansat destul. În secolul 21, robotul va prelua munca sclavilor ce a ocupat civilizaţia antică. Nu este nici un motiv pentru care acest fapt să nu se întâmple în mai puţin de un secol, eliberând mâna de muncă a omului pentru aspiraţii cât mai înalte.”

 Energia şi managementul resurselor naturale

“Cu mult înainte să apună următorul secol, reîmpădurirea sistematică şi managementul ştiinţific al resurselor naturale vor pune capăt secetelor mari, incendiilor de păduri şi inundaţiilor. Utilizarea globală a apei şi transmisia pe distanţe mari va ajunge în fiecare gospodărie, va fi energie ieftină şi se va dispersa necesitatea de ardere a combustibilului. Pentru ca lupta de supravieţuire să se diminueze, ar trebui dezvoltate idealurile în loc de obiectivele materiale.”

 Nikola Tesla,geniul sub care stă dezvoltarea actuală a omenirii

Nikola Tesla s-a născut pe 10 iulie 1856 la Smiljan, un sat în provincia Lika din Croaţia. Tatăl lui Tesla, Milutin, era descendentul unei familii de ofiţeri şi preoţi, iar la data naşterii lui Nikola, era preotul ortodox al satului; mama lui Tesla, Gica, avea o memorie extraordinară, fiind capabilă să recite din memorie volume întregi de poezii în cele patru limbi pe care le cunoştea la perfecţie – croată, istroromână sau istrovlahă, germană şi maghiară, şi asta în condiţiile în care nu ştia să scrie sau să citească.

Numele purtat iniţial de familia Tesla era Drăghici, care apoi a fost schimbat în Teslea, după îndeletnicirea avută de aceştia, adică de teslari (dulgheri). Deci, Nicolae Teslea, „românul din Banat”, după cum l-a denumit într-un interviu înregistrat Henri Coandă, era de naţionalitate română, mai exact istroromân.

Marele savant, considerat de canalul Discovery ca fiind unul dintre „cei mai mari 100 de americani”, este geniul sub care stă dezvoltarea actuală a omenirii. El a fost un mare vizionar, multe din ideile sale nefiind înţelese nici astăzi şi constituind o permanentă sursă de dispută între marile puteri.

Mare parte din cercetările sale au fost, însă, prost înţelese de societatea neelevată spiritual şi, în special de grupurile de interese care încearcă să domine planeta, aşa că ajungând pe mâna acestora au stat la baza celor mai cutremurătoare experimente de invizibilitate (Philadelphia), de control al minţii şi al reacţiilor subiecţilor umani (Montauk), de control al climei şi cutremurelor (H.A.A.R.P.), armelor de distrugere în masă cele mai sofisticate şi mai diabolice (programul militar american „Joint Vision 2020”).

Dintre acestea, cel mai de temut este H.A.A.R.P., parte a programului „Joint Vision 2020”, care sub masca unui nevinovat program de cercetare, ascunde cea mai diabolică şi mai malefică armă de distrugere în masă, cu utilizări: armă energetică dirijată, mijloc electronic de camuflare şi invizibilitate, armă pentru modificarea climei şi război meteorologic, armă pentru alterarea undelor cerebrale şi control şi influenţa gândirii, armă pentru producerea de cutremure artificiale de mare intensitate, armă pentru formarea de breşe şi discontinuităţi spaţio-temporale.