Cele mai tari costume de Halloween din ultimii 100 de ani!

Data: 31/10/2019 | Autor: .

Cele mai tari costume de Halloween din ultimii 100 de ani!Dacă vrei să mergi la un party de Halloween şi nu ai nicio idee despre cum ar trebui să te îmbraci, vezi clipul video de mai jos care prezintă, în trei minute, o inedită istorie cu cele mai tari costume de Halloween din ultimii 100 de ani.

Sarbatoare de origine celtica, preluata azi de multe tari, Halloween-ul s-a raspandit in secolul XIX prin intermediul emigrantilor irlandezi in Statele Unite ale Americii. Echivalentul sarbatorii crestine a tuturor sfintilor, All Hallow’s Even inseamna dovleci transformati in felinare, deghizari in personaje grotesti (vrajitoare, schelete, mumii), dar si un prilej de parade si carnavaluri cu lumini obscure si decoratiuni infricosatoare.

Vechii celți credeau că granița dintre lumea aceasta și cea de dincolo se slăbește în ziua de 31 octombrie, de Samhain ce le permite spiritelor rele sau bune sa o traverseze. Stramosii decedati ai familiei erau invitati acasa, in timp ce spiritele rele erau alungate. Se crede ca nevoia de a indeparta aceste spirite negative au dus la aparitia mastilor si costumelor care au ramas valabile pana in ziua de azi.

Acum, conotatiile comerciale ale Halloween-ului sunt evidente, dar dincolo de mastile cu aspect ieftin si costumele de la magazinele de inchiriat, aceasta sarbatoare te provoaca si la exercitii de imaginatie stilistica, in care dress-code-ul „spooky” sau  dark-gothic poate fi ridicat la rang de arta vestimentara.