Celebrul compozitor George Enescu a ajuns pe iPhone

Data: 6/09/2011 | Autor: .

Infoideea in colaborare cu Artexim a lansat aplicatia George Enescu pentru iPhone. Programul permite melomanilor sa afle toate detaliile despre concertele din cadrul Festivalului George Enescu.

„Aplicatia este un companion mobil al festivalului, destinata atat spectatorilor cat si in general celor care doresc sa fie mai aproape de atmosfera festivalului. Le ofera acestora posibilitatea de a afla rapid noutatile, de a gasi usor locurile de desfasurare ale evenimentelor si de a afla detalii despre seriile de concerte.“, afirma dezvoltatorii.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit din Apple Store – link direct.

Concertele din cadrul Festivalului George Enescu pot fi urmarite live pe site-ul realizat de TVR pentru acest eveniment:www.tvr.ro/festivalenescu.

Site-ul realizat de TVR contine informatii despre Festivalul George Enescu, programul complet al transmisiunilor pe care Televiziunea Romana le-a pregatit pentru luna septembrie, dar si detalii legate de materialele realizate in editiile precedente ale festivalului.

George Enescu s-a nascut pe 19 august 1881, la Liveni, in judetul Botosani. Compozitor, violonist, pedagog, pianist si dirijor, Enescu este considerat unul dintre cei mai importanti muzicieni romani.

Printre cele mai cunoscute opere ale sale se afla cele doua “Rapsodii Romane, op. 11 (1901 – 1902)”, “Suitanr. 1 pentru orchestra, op. 9 (1903)”,  ”Simfonia in Mi b, op. 13 (1905)” si “Sapte cantece pe versuri de Clement Marot, op. 15 (1908)”. George Enescu a decedat pe 4 mai 1955, la Paris.