Cinci lucruri care nu ne plac la noul Samsung Galaxy S6

Data: 9/03/2015 | Autor: .

GALAXY S6

Mult-laudatul smartphone Samsung Galaxy S6 a adunat peste 20 de milioane de precomenzi in numai cateva zile. Este, fara indoiala, cel mai bun telefon construit de Samsung, insa asta n-ar trebui sa ne imbete cu apa rece. Are si cateva aspecte care ridica semne de intrebare. Merita sau nu? Asteptam generatia S7 sau poate un S6 plus, in toamna acestui an?

1. Pretul exorbitant

3300 de lei este un pret mult prea mare pentru majoritatea clientilor. Principalul avantaj al telefoanelor sud-coreenilor era raportul excelent pret-calitate. Credem ca un Note 4 sau chiar un S5 4G+ reprezinta, cel putin pentru urmatorii doi ani, o varianta optima pentru cei care prefera gadgeturile Samsung. Detalii despre preturile S6 AICI

2. Imposibilitatea de a extinde memoria

Samsung a luat-o gresit, credem noi, pe urmele Apple. Sa nu poti sa ii pui un microSD telefonului inseamna sa trebuiasca sa te multumesti cu cei 32 GB alocati. Sunt de ajuns? Ganditi-va la un concediu in care vreti sa faceti cateva sute de fotografii de 16 MB si sa filmati in Full HD. Despre 4K nici vorba. Un minut de inregistrare inseamna 600 MB! Daca mai vreti sa incarcati si cateva filme si muzica, cei 32 GB vor fi prea putini. Un telefon de 64 GB inseamna 3800 lei. La cel de 128 GB nici nu vrem sa ne gandim la ce pret vine.

3. Un telefon mult prea fragil

Samsung a lansat o noua carcasa care pare a fi foarte fragila. Ce se intampla daca il scapi din mana? Nici nu vrem sa ne gandim. Ce sa mai vorbim de schimbatul capacelor colorate. A devenit istorie!

4. Un telefon care intra la apa

N-am inteles de ce Samsung a ales sa elimine rezistenta la apa si mai ales la praf pe noua generatie Galaxy S6. La un S5, n-am avut nicio problema sa vorbim cu el in ploaie, sa il luam in baie sau sa mergem la plaja. Cu S6, lucrurile se vor schimba fundamental. Ironia face ca noul iPhone 6S va include, cel mai probabil, aceste facilitati.

5. Bateria nu poate fi scoasa

Este, probabil, cea mai proasta miscare pe care a facut-o Samsung cu noua generatie S6. Ideea de a se alinia trendului este una foarte proasta, din punctul nostru de vedere. De ce? In primul rand pentru ca scoaterea bateriei este cea mai uzuala metoda prin care utilizatorii reseteaza telefoanele cand se blocheaza.

Pe de alta parte, prezenta unei baterii de rezerva este esentiala in cazul unei calatorii cu avionul, de exemplu. Era mai ieftina si mai sigura decat un acumulator extern care poate afecta bateria telefonului. Ca sa schimbi bateria noului S6 va trebui sa mergi la un service autorizat, altfel pierzi garanția.  Ce inseamna asta? Probabil 2-3 zile fara telefon!

Aveti argumente pro si contra noului smartphone Galaxy S6/Edge? Va asteptam opiniile. Le vom publica cu placere.