Citroën Ami. Un nou vehicul electric, foarte ingenios

Data: 28/02/2020 | Autor: .

Citroën Ami. Un nou vehicul electric foarte ingenios

Citroën a lansat un nou vehicul electric, o mașină minusculă care poate fi comparată cu un scuter. Se numește „Citroen Ami”, are două locuri și este gândită pentru transportul a două persoane în orașele aglomerate. Nu vei avea nicio problemă să-i găsești un loc de parcare, relatează GadgetReport.ro

Citroen Ami este bazat pe conceptul Ami One, pe care francezii l-au lansat anul trecut și căruia i-au adus câteva îmbunătățiri.

Citroën Ami are o baterie de 5.5kWh, sub podea, care îi oferă o autonomie de 70 de kilometri cu o singură încărcare. Este foarte interesant că EV-ul se poate conecta la orice priză standard de 220v, iar în 3 ore își încarcă bateria.

Fiind o mașină gândită special pentru oraș, viteza este de maxim 45 de kilometri pe oră. Nu e mult dar, având în vedere dimensiunile acesteia și funcționalitatea, este absolut suficientă, de exemplu, într-un București extrem de aglomerat în care mai mult stai în coadă decât să mergi cu viteză.

Citroën s-a gândit și la un sistem special de achiziție pentru Ami. În Franța, utilizatorii vor putea plăti 20 de euro/lunar pentru o închiriere pe termen lung, de doi ani. Dacă plătesc un avans de 2.644 €, Citroen Ami poate fi achiziționată la prețul de 6.000 €.

Dacă doriți să o încercați înainte de cumpărare, veți putea, de asemenea, să o închiriați de la serviciul de distribuire auto Free2Move din Europa pentru 0,26 EUR (29 cenți) pe minut.

Citroën va începe să accepte comenzi pentru Ami pe 30 martie în Franța, urmată de Spania, Italia, Belgia, Portugalia și Germania. Se preconizează că primele livrări vor ajunge la cumpărătorii francezi în iunie.

Credem că această mașină și-ar găsi un loc excelent și pe străzile mici, înguste și aglomerate din București.