Clienții ING & Orange Money pot plăti în premieră în România prin Google Pay

Data: 17/11/2020 | Autor: .

Începând de astăzi, clienții ING Bank România și Orange Money au o nouă modalitate rapidă și simplă de a plăti online sau de a efectua plăți contactless, prin înrolarea cardurilor fizice în Google Pay. Google Pay este o platformă de tip portofel digital și un sistem de plată online dezvoltat de Google pentru a stimula achizițiile în aplicație și tap-to-pay pe dispozitivele mobile Android, permițând utilizatorilor să facă plăți folosind telefoanele, tabletele sau ceasurile.

Utilizatorii ING & Orange Money, care au un smartphone cu sistem de operare Android, sunt printre primii din România care pot înrola cardurile Visa în Google Pay și pot face plăți contactless rapide, în siguranță.

Cum funcţionează Google Pay pentru clienţii ING?

Clienții ING Bank România trebuie să acceseze aplicația mobilă Home’Bank și să selecteze cardul pe care doresc să îl înroleze în Google Pay. Pentru a înrola un card, acesta trebuie să fie un card ING în RON sau EUR valid și să fie înscris exclusiv de către titularul cardului. Fiecare utilizator are maximum două dispozitive proprii pe care poate accesa Google Pay – smartphone-uri și / sau tablete, care trebuie să aibă minimum Android 5.0, NFC și acces la serviciile Google.

După introducerea detaliilor, cardul fizic primește un token securizat (ID) prin care se finalizează înrolarea. Google Pay acceptă atât carduri de debit, cât și carduri de credit pentru înrolare și permite efectuarea de tranzacții la POS-uri fizice cu funcție contactless, în aplicație și cumpărături online pentru comercianții care acceptă Google Pay ca metodă de plată. În ceea ce privește securitatea, informațiile utilizatorului sunt protejate într-un mod complex, care include, de exemplu, utilizarea unui număr criptat în locul numărului real al cardului, astfel încât detaliile să se afle în siguranță.

Cum funcţionează Google Pay pentru clienţii Orange Money?

Orice client, care are un număr de telefon mobil în rețeaua Orange România, poate descărca aplicația Orange Money și, după ce trece printr-un proces de inrolare, emite un card virtual instant, pe care-l poate folosi imediat pentru a activa Google Pay și a face plăți contactless cu telefonul.

Activarea funcției de plată prin Google Pay se face foarte ușor, direct din aplicația mobilă Orange Money, versiunea Android, secțiunea „Cardurile mele”, prin apăsarea butonului „Adaugă în Google Pay” și urmărind pașii indicați ulterior.

Odată activat, Google Pay simplifică procesul de autorizare a plăților în magazine. Clienții Orange Money fac cumpărături în siguranță cu Google Pay, fără a mai fi necesară introducerea PIN-ului cardului, ci va fi suficient să deblocheze ecranul telefonului și să-l apropie de POS pentru a finaliza plata.

„Clienții Orange Money au avut mereu parte de premiere pe piața serviciilor financiare locale. Orange Money a fost prima instituție financiară nebancară care a dat acces românilor la IBAN-uri în RON, în 2018, iar în martie 2019 a lansat primele carduri virtuale, ce pot fi emise instant in aplicația mobilă. Astăzi, Orange Money este în primul val al companiilor care permit înrolarea în Google Pay, opțiune care extinde posibilitățile de plată contactless cu telefonul sau ceasul, pentru utilizatorii Orange Money, alături de Orange Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay și soluții pentru utilizatorii iOS. Aducem în permanență ultimele inovații în zona de plăți digitale, scopul nostru fiind să venim mereu cu plus valoare pentru clienții noștri.” spune Haris Hanif, CEO Orange Money

Soluția lansată astăzi de Orange Money vine să completeze opțiunile și serviciile de plăți mobile existente pe piața locală și arată interesul marilor companii globale de a investi în zona plăților digitale, având în vedere progresele remarcabile înregistrate în ultimii ani. România beneficiază de o infrastructură de plăți foarte modernă, dotată aproape în totalitate cu tehnologia contactless. Peste 70% dintre cardurile Visa din țara noastră pot fi folosite de consumatori pentru a plăti cu Google Pay la comercianții locali.” declară Elena Ungureanu, Country Manager VISA România.

În acest moment, Google Pay este disponibil în România pe următoarele platforme:

  • Revolut
  • Curve
  • Transferwise
  • ING Bank
  • UniCredit Bank
  • Banca Transilvania
  • Alpha Bank
  • CEC Bank
  • Viva Wallet
  • Orange Money

Google Pay în România: Cum adaugi cardul în aplicație

Pentru a adăuga un card bancar în Google Pay, utilizatorii trebuie să deschidă aplicația băncii și să acceseze secțiunea „Adaugă în Google Pay”.

După ce procesul de înrolare a cardului a fost încheiat, deținătorul poate plăti contactless în magazin cu telefonul sau online, la comercianții care acceptă plata prin Google Pay.

Odată ce cardul a fost salvat, poate fi administrat din setările dispozitivului mobil (Google > Serviciile contului > Google Pay)