Telekom lansează chatbot-ul Tim, un asistent digital care va sta de vorbă cu clienții

Data: 18/11/2020 | Autor: .

Telekom Romania anunţă lansarea chatbot-ului Tim, un asistent digital destinat atât simplificării accesului la abonamentele mobile sau serviciile fixe cât şi automatizării serviciului de suport tehnic pentru clienţi persoane fizice sau clienți companii.

Chatbot-ul este găzduit pe site-ul Telekom şi ghidează cu informaţii detaliate clienţii sau potenţialii clienţi, în contractarea de abonamente mobile sau servicii fixe. Astfel, Tim cunoaşte ce trebuie făcut pentru portarea unui număr în reţeaua Telekom, pentru migrarea de la cartelă la abonament sau pentru contractarea unui abonament nou. Acesta poate să ofere inclusiv informații despre discount-uri sau pachete promoţionale, să recomande telefoane la preţuri avantajoase în funcţie de abonamentele solicitate și să preia opţiunile dorite de client. Pentru serviciile fixe, Tim este permanent la curent cu cele mai avantajoase opţiuni pentru abonamente de Internet, Smart Wi-Fi, Televiziune sau Smart TV Stick.

Mai mult, Tim oferă atât persoanelor fizice cât şi clienții companii asistenţă şi suport în crearea conturilor de tip MyAccount sau în accesarea acestora prin intermediul aplicaţiei mobile Telekom. De asemenea, chatbot-ul asigură asistență în activarea emiterii facturilor în format electronic, transmite informaţii referitoare la plăţi sau restanţe de plată, oferă suport la reînnoirea de abonamente sau pentru modificarea planurilor tarifare.

Asistentul digital Tim este dezvoltat pe tehnologie conversaţională DRUID, însă a fost proiectat şi implementat de către Future WorkForce, partener de implementare DRUID.

„Tehnologia conversaţională dezvoltată de cei de la DRUID ne-a permis să implementăm o soluţie simplă, dar eficientă, care ne dorim să fie apreciată de consumatorii digitali. Mă bucură faptul că Telekom este în primul val de companii care simplifică şi digitalizează comunicarea într-o zonă sensibilă pentru orice business de servicii, cea care privește interacţiunea cu potențialii clienți sau clienţii actuali”, explică Mihaela Moisa, co-fondator Future WorkForce.

În luna august Telekom Romania a realizat un sondaj de opinie online pentru a afla cum s-a schimbat comportamentul consumatorilor și care vor fi noile obiceiuri de consum. Respondenții sondajului online au declarat și care sunt obiceiurile digitale pe care doresc să le mențină după relaxarea măsurilor impuse de autorități privind circulația persoanelor. Astfel, plata online a facturilor este obiceiul digital pe care cei mai mulţi dintre români și-ar dori să îl mențină pe viitor (59% dintre respondenți), urmat de cumpărăturile online (42,7%) și 24,5% ar dori să păstreze legătura cu medicii la distanță (prin aplicații sau prin telemedicină).*  Având în vedere datele analizate, Telekom Romania își propune să continue accelerarea eforturilor pentru dezvoltarea unor servicii care răspund nevoilor actuale de conectivitate, asigurând suport permanent. De asemenea, proiectul dezvoltării unui asistent digital este în concordanță cu obiectivelor de business ale companiei și cu linia strategică de simplificare şi digitalizare.