Cum afli cât spațiu mai ai la dispoziție pe Google Foto

Data: 18/11/2020 | Autor: .

Google Foto este una dintre cele mai bune soluții pentru salvarea fotografiilor și videoclipurilor pe care le ai în telefon. În prezent poți salva automat un număr nelimitat de fișiere, la calitate standard, însă din 1 iunie 2021 va trebui să plătești dacă depășești spațiul de stocare gratuit de 15 GB inclus în Contul tău Google.

,,Astăzi, Google Foto este căminul a peste 4 trilioane de fotografii și videoclipuri, inclusiv ale tale. Săptămânal sunt încărcate 28 de miliarde de fotografii și videoclipuri noi. Pentru a putea face loc pentru și mai multe amintiri și pentru a îmbunătăți Google Foto pe viitor, va avea loc o modificare a politicii noastre privind spațiul de stocare. Această schimbare nu se aplică fotografiilor și videoclipurilor pentru care faci backup la calitate înaltă înainte de 1 iunie 2021, iar aceste elemente nu vor fi luate în considerare la calcularea spațiului de stocare din Contul Google’’, afirmă Google.

Ca să vezi cât spațiu mai ai la dispoziție, trebuie să accesezi acest LINK.

Pentru a afla când atingi limita de 15 GB de spațiu de stocare gratuit, Google spune ca a elaborat o estimare personalizată care îți arată cât timp mai ai până epuizezi cota de stocare. Estimarea ia în calcul frecvența cu care faci backup pentru fotografii, videoclipuri și alt tip de conținut în Contul Google.

Din 2021, vei putea să cumperi mai mult spațiu de stocare prin Google One, la prețurile de mai jos.

Alternativa o reprezintă serviciile Dropbox, care ofera 2000 GB pentru 10 dolari pe luna (41 de lei) sau OneDrive, care ofera 5 GB gratuit iar pentru 7,99 RON pe luna primiti 100 de GB.

Din punctul nostru de vedere, cea mai bună soluție este tot cea oferită de Google, mai ales pentru cei care au telefoane entry level, cu spațiu de stocare redus.

Google afirmă că va lansa un nou instrument cu care te va ajuta să îți faci curățenie printre fișiere, în așa fel încât să optimizezi folosirea spațiului din cloud.